foto

Bob Saget

  • nar. 17.5.1956 (60 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Lane "Bob" Saget sa narodil 17. mája 1956 vo Philadelphii. Je to americký komik a herec. Svoju popularitu si získal hlavne rolou v seriáli FULL HOUSE, kde stvárnil postavu Dannyho Tannera. V roku 1983 sa oženil so Sherri Kramer, s ktorou má tri dcéry. Po 15-tich rokoch manželstva však žijú oddelene.

Jeho vysneným zamestnaním bolo byť doktorom, lenže jeho učiteľka angličtiny si všimla jeho potenciál práve v herectve. A tak sa prihlásil na Temple University, kde sa mu hneď podarilo vytvoriť čierno-biely film s názvom Through Adam's Eyes, za čo aj získal ocenenie.

V roku 2001 bol súčasťou sitcomu RAISING DAD a spolu s ním aj Kat Dennings, Brie Larson a Jerry Adler. V rokoch 2005 – 2014 mal zaujímavú úlohu v sitcome HOW I MET YOUR MOTHER, kde sme počuli iba jeho hlas, ktorý rozprával príbeh hlavného hrdinu Teda Mosbyho. Od roku 2004 hral v seriáli ENTOURAGE, kde vlastne parodoval seba samého.

Jeho kariéra pozostáva aj z režírovania. Podieľal sa na filme FOR HOPE, ktorý bol inšpirovaný jeho sestrou a aj na snímkach DIRTY WORK a FARCE OF THE PENGUINS.

V roku 2014 mu dokonca vyšla jeho kniha s názvom DIRTY DADDY, ktorá je o ňom, o jeho živote, začiatkoch a kariére.

Andrea "readan" B

Herecká filmografie

2016 A Stand Up Guy
Fuller House (TV seriál)
2015 Vincentův svět
2013 Super Fun Night (TV seriál)
2010 Bus, The
2009 Surviving Suburbia (TV seriál)
2008 Comedy Central Roast of Bob Saget
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2006 Casper a strašidelná škola (TV film)
Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Madagaskar
2004 Huff (TV seriál)
Listen Up (TV seriál)
Pryor Offenses (TV film)
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda
2001 Raising Dad (TV seriál)
2000 Recept na úspěch (TV film)
1999 Sorority (TV film)
The Norm Show (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Mazaní hoši
1997 Vetřelec 007
1994 Father and Scout (TV film)
1993 For Goodness Sake
1992 Jedeme k babičce (TV film)
1990 ABC TGIF (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1987 Critical Condition
Plný dům (TV seriál)
1981 Greatest American Hero, The (TV seriál)
Vlkodlak
1980 Bosom Buddies (TV seriál)
Devices
It's a Living (TV seriál)
1979 Outer Touch

Dokumentární

2016 Comedy Club, The
2015 I Am Chris Farley
2014 Misery Loves Comedy
2013 Comedy Warriors: Healing Through Humor
2011 Hollywood Sunset: A Tribute to Entourage (TV film)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
2009 Surviving the Holidays with Lewis Black (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Standard, The (TV pořad)
The Young Turks (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1991 Comic Relief IV (TV pořad)
The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 MMC (TV pořad)
1970 New Love, American Style (TV pořad)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace