foto

Jonathan Levine

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jonathan Levine je americký scénárista a talentovaný režisér. Narodil se 18. června 1976 v USA v New Yorku. Než začala jeho režisérská kariéra, dělal asistenta režisérovi jménem  Paul Schrader. 
V roce 2004 vyšel jeho první a krátkometrážní film SHARDS (2004). O rok později se rozhodl natočit dokument LOVE BYTES (2005). Tím se ale moc neukázal a pracoval na svém dalším filmu, tentokrát na hororu VŠICHNI MILUJÍ MANDY LANE (2006) s hlavní herečkou Amber Heard. Tím ale díru do světa neudělal. Začalo o něm být slyšet až když zrežíroval komediální drama BLÁZNOVSTVÍ (2008) s úspěšnými herci jako je Ben Kingsley a Famke Janssen. Dostal dokonce i cenu diváků na známém festivalu Sundance.
V roce 2010 si zrežíroval jeden díl úspěšného seriálu JAK DOBÝT AMERIKU (2010). Zlom v jeho kariéře zařídilo divácky úspěšné, životopisné drama 50/50 (2011) nominované na dva Zlaté glóby, za herce v hlavní roli a hlavně za nejlepší film v kategorii komedie/muzikál. Poté Jonathan napsal romantickou komedii s tématikou zombie WARM BODIES (2013), kterou klasicky sám režíroval. Předlohou mu byla kniha Isaaca Mariona. Warm Bodies se stal poměrně divácky úspěšným snímkem. 

Jan "karlik4801" Huněk

Režijní filmografie

2016 I'm Dying Up Here (TV film)
2015 Byla to divoká noc
2014 Rush (TV seriál)
2013 Mrtví a neklidní
2011 50/50
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
2008 Bláznovství
2006 Všichni milují Mandy Lane
2004 Shards

Dokumentární

2005 Love Bytes

Scenáristická filmografie

2015 Byla to divoká noc
2014 Rush (TV seriál)
2013 Mrtví a neklidní
2009 Weight, The
2008 Bláznovství
2004 Shards

Dokumentární

2005 Love Bytes

Herecká filmografie

Dokumentární

2005 Love Bytes

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace