foto

Adam Shankman

  • nar. 27.11.1964 (52 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento filmový tvůrce, producent, tanečník a dokonce i choreograf, celým jménem Adam Shankman Michael, se narodil v Los Angeles v Kalifornii. Byl vychováván v tradiční židovské rodině. Má sestru Jennifer. Jednoho dne v televizi prohlásil, že nemohl tancovat až do osmnácti let, což všechny udivilo, neboť pro někoho, kdo chce započít svojí profesionální taneční kariéru, by měl začít brzy. Od doby, kdy se rozhodl tančit, se nabídky netrhly. Pak ale začal navštěvovat Palisades High School v Los Angeles v Kalifornii.

Zřejmě nejvíce se vryl divákům do paměti jako porotce a choreograf v pořadu SO YOU THINK YOU CAN DANCE, kde už působí od roku 2009. Když už předtím vnikl do světa profesionální choreografie, což se přesně stalo v roce 1989, by se nikdo nemohl divit, že s tímto talentem, si už otevřel brány Hollywoodu. V roce 1998 dělal choreografa pro televizní pořad Win Ben Stein´s Money. Dále dělal choreografii i s takovými hvězdami jako je Antonio Banderas nebo Marlon Brando.

První krátký režijní koncert, který si Adam střihl byl COSMO´S TALE. Tento snímek se dokonce objevil i na filmovém festivalu Sundance. Pak v roce 2003 zažaloval herečku a zpěvačku Jennifer Lopez, kvůli přivlastnění muzikálu Carmen, jelikož se jednalo o jeho projekt. Ale Adam se ukázal jako pěkné kvítko, neboť kvůli podvodům v daních si vysloužil veřejně prospěšné práce. Ale pak, jakoby dostal druhou mízu, začal se věnovat věcem, které mu šly nejlépe. A roztočil to stylově, sice s ne příliš úspěšnou komedií s Vinem Dieslem, THE PACIFIER, dále v muzikálovém snímku HAIRSPRAY s Johnem Travoltou. Dokonce byl tento snímek v roce 2008 prohlášen za čtvrtý nejvýdělečnější muzikál za posledních 30 let. Dále z jeho režijní dílny, snímek BEDTIME STORIES, rodinná komedie s Adamem Sandlerem v hlavní roli.

Shankman kdysi veřejně prohlásil, že je homosexuál, dnes žije spokojený život, stále se věnuje stejnému povolání a hodlá v něm pokračovat i v budoucnu.

J "Reverger" CH

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2018 Disenchanted
2012 Happy Valley (TV film)
Rock of Ages
2008 Pohádky na dobrou noc
Prop 8: The Musical
2007 Hairspray
2005 Dvanáct do tuctu 2
Ochránce
2004 Mystery Girl (TV film)
2003 Dům naruby
2002 Dlouhá cesta
2001 Svatby podle Mary
1998 Cosmo's Tale

TV seriály

2009 Glee (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace