foto

Ken Loach

  • nar. 17.6.1936 (80 let)
    Nuneaton, Warwickshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ken Loach (1936, Nuneaton, Velká Británie) studoval práva, krátce působil v divadle a v roce 1963 nastoupil do BBC jako asistent režie. Zaujal svou televizní hrou Cathy Come Home (1966) a také prvními dvěma hranými filmy Smůla na patách (1967) a Kes, jenž získal Křišťálový glóbus na MFF KV v roce 1970. Dalších dvacet let strávil prací pro televizi a tvořil komerčně nepříliš úspěšné filmy. Zlom v jeho tvorbě nastal se snímkem Lůza (1990), následovala řada oceňovaných filmů, např. Tajné složky (1990), Raining Stones (Pršící kameny, 1993), Země a svoboda (1995), Jmenuji se Joe (1998), Sweet Sixteen (Sladkých šestnáct, 2002), Ae Fond Kiss (Vášnivý polibek, 2004), Zvedá se vítr (2006), It’s a Free World (Svobodný svět, 2007), Looking for Eric (Hledá se Eric, 2009), Route Irish (2010) a Andělský podíl. Loachovy filmy získaly řadu festivalových cen (Cannes, Benátky, Berlín) a britské ceny BAFTA.

47. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

1980 Gamekeeper, The
1969 Kes

Dokumentární

2013 Spirit of 45

Herecká filmografie

2007 Making of the 15th Raindance Film Festival

Dokumentární

2016 Versus: The Life and Films of Ken Loach
2012 Catastroika
2011 Příběh filmu: Odysea (TV seriál)
2009 Cheminots
Velcí režiséři
2008 40 x 15
2005 Lettre à un jeune cinéaste (TV seriál)
100 Greatest War Films, The (TV film)
2004 Miluji tě - nemiluji tě
2003 Il était une fois... (TV seriál)
1996 Ken Loach in Nicaragua
Občan Ken Loach
1993 Hollywood U.K. (TV seriál)
1990 Ex-S (TV seriál)

TV pořady

2009 Evropské filmové ceny 2009 (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1980 Newsnight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(32)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace