foto

Valeria Cavalli

  • nar. 1.11.1959 (57 let)
    Turín, Piemont, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Valeria Cavalli se narodila 1. listopadu 1959 v Turíně. Její herecké umění je známé mimo Itálii, zejména v produkci francouzské, kde také ztvárnila mnoho rolí. K dnešnímu datu, má za sebou Valeria necelou stovku rolí ve filmu a zejména v televizní produkci.

Debut prožila Valeria roku 1980 v televizním snímku LULU. O dva roky později, hrála poprvé také ve filmu. Jednalo se, o snímek BOMBER (1982), kde se v roli Claudie, objevila mimo jiné, i po boku Buda Spencera. Počátkem osmdesátých let minulého století, měly mysteriózní horory italské produkce stále velkou odezvu a tak se herecká účast „nevyhnula“ ani Valerii. Roku 1983 ji Lamberto Bava svěřil roli Katie ve snímku LA CASA CON LA SCALA NEL BUIO.

Valerie je „pilnou“ herečkou televizních seriálů, kde hraje takřka pravidelně od počátku kariéry dodnes. V roce 1984 začínala v seriálu ALL´OMBRA DELLA GRANDE GUERCIA a poté přichází mnoho dalších. Například NESTOR BURMA (1991), MISSIONE D´AMORE (1992), UNO DI NOI (1996), AVVOCATI (1997), GIORNALISTI (1999), ZODIAQUE (2004), KAAMELOTT (2009), či VICTOR SAUVAGE (2011). V roce 1993 napsal a natočil Ettora Scola hořkou komedii o manželském páru třicátníků. Dvojici manželů prožívajících krizi ztvárnili Giulio Scarpati jako Mario Boschi, jeho ženu Marii Boschi hrála Valeria. Právě díky této roli byla Valeria roku 1993, nominována jako nejlepší herečka na Zlatý glóbus. Film se jmenuje MARIO, MARIA E MARIO.

V roce 1997 hrála Valeria v akční komedii DOUBLE TEAM, kde v roli Dr. Marie Trifioli, hrála po boku akčních hrdinů jako, Jean-Claude Van Damme, nebo Mickey Rourke. V roce 2001 se objevila v úspěšné komedii, KDO VÍ, v roli Ines. Film získal několik cen a nominací. Horor Daria Argenta LA TERZA MADRE (ARMÁDA DÉMONŮ: MATKA SLZ) 2007, je známý i u nás a v tomto snímku o boji dívky s nadpřirozenými schopnostmi proti čarodějnici ze starověkých časů, hrála Valeria Martu Colussi. V komedii o životě důchodce GIANNI E LE DONNE (SŮL ŽIVOTA) 2011, ztvárnila Valerii.

Valeria si také zahrála v posledním filmu Jean- Paula Belmonda MUŽ A JEHO PES (2008). Ve volném čase Valeria ráda plave, jezdí na koni a v zimě se věnuje sjezdovému lyžování.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

2015 La loi d'Alexandre (TV seriál)
2014 Pan Bezchybný
Una pallottola nel cuore (TV seriál)
2013 Minulost
2012 Happy Days Motel
2011 Gang Story
Sůl života
Viktor z divočiny - Gorilí sestřička (TV film)
2010 Dávný zločin (TV film)
Sang des Atrides, Le (TV film)
2009 Commissaire Magellan (TV seriál)
Les petits meurtres d'Agatha Christie (TV seriál)
Mes amis, mes amours, mes emmerdes (TV seriál)
Un viol (TV film)
2008 Coco Chanel (TV film)
Disparitions, retour aux sources (TV seriál)
Muž a jeho pes
Poslední Pulcinella
Zodiaco (TV seriál)
2007 Armáda démonů: Matka slz
Avignonské proroctví (TV seriál)
Caccia segreta (TV film)
Fuga con Marlene (TV film)
Rozpolcená dívka
2006 Freccia nera, La (TV seriál)
Komisař Moulin: Poslední případ (TV film)
Les Enquêtes du Commissaire Laviolette (TV seriál)
Soudce Ferrare: Případ Denise Chabrierové (TV film)
Soudce Ferrare: Případ Gillese d'Auberta (TV film)
Zvěrokruh (TV seriál)
2005 Contronatura
Detektiv (TV film)
Mademoiselle Joubert (TV seriál)
Papež Jan Pavel II. (TV film)
Ve stínu slunce
2004 Le proc (TV seriál)
Questo amore (TV film)
Zvěrokruh (TV seriál)
2003 Après la pluie, le beau temps
Komisař Valence (TV seriál)
2002 Alex Santana - policejní vyjednavač (TV seriál)
Alicino zrcadlo (TV film)
Carabinieri (TV seriál)
Ohnivé léto (TV seriál)
2001 Kdo ví
Quartetto
Reisei to jōnetsu no aida
Streghe verso nord
2000 Arlésien, L' (TV film)
Grand patron, Le (TV seriál)
Snila jsem o Africe
Victoria, nebo bolest žen (TV seriál)
1999 Destin des Steenfort, Le (TV seriál)
Giornalisti (TV seriál)
Matador, Le (TV film)
Mille bornes
1998 Helicops (TV seriál)
Komisař Moulin: Sériový vrah (TV film)
Louis la Brocante (TV seriál)
1997 Avvocati (TV seriál)
Double Team
Joséphine, ange gardien (TV seriál)
Lettera, La
Nel profondo paese straniero
Vérité oblige (TV seriál)
1996 C'est jamais loin
Enfer vert, L' (TV film)
Petit (TV film)
Uno di noi (TV seriál)
1995 Altro giorno ancora, Un
Bible - Starý zákon: Josef (TV film)
tenda nera, La
1994 Rapt à crédit (TV film)
Ritorno a Parigi
1993 Amante senza volto, L'
Copenhagen fox-trot
Mario, Maria e Mario
Ténors, Les
1992 Caso Martello, Il
Highlander (TV seriál)
Missione d'amore (TV seriál)
Prach a krev (TV film)
1991 Dobrodruzi z Rio Verde (TV seriál)
Nestor Burma (TV seriál)
Safari (TV film)
Touha létat
1990 Bocca, La
Všem se daří dobře
1989 Zloději mýdla
1985 Prima del futuro
1984 All'ombra della grande quercia (TV seriál)
Giochi d'estate
Guerrieri dell'anno 2072, I
1983 Casa con la scala nel buio, La
1982 Bomber
1980 Lulù (TV film)
1976 Komisař Moulin (TV seriál)
1958 Posledních pět minut (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace