foto

Valeria Cavalli

  • nar. 1.11.1959 (57 let)
    Turín, Piemont, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Valeria Cavalli se narodila 1. listopadu 1959 v Turíně. Její herecké umění je známé mimo Itálii, zejména v produkci francouzské, kde také ztvárnila mnoho rolí. K dnešnímu datu, má za sebou Valeria necelou stovku rolí ve filmu a zejména v televizní produkci.

Debut prožila Valeria roku 1980 v televizním snímku LULU. O dva roky později, hrála poprvé také ve filmu. Jednalo se, o snímek BOMBER (1982), kde se v roli Claudie, objevila mimo jiné, i po boku Buda Spencera. Počátkem osmdesátých let minulého století, měly mysteriózní horory italské produkce stále velkou odezvu a tak se herecká účast „nevyhnula“ ani Valerii. Roku 1983 ji Lamberto Bava svěřil roli Katie ve snímku LA CASA CON LA SCALA NEL BUIO.

Valerie je „pilnou“ herečkou televizních seriálů, kde hraje takřka pravidelně od počátku kariéry dodnes. V roce 1984 začínala v seriálu ALL´OMBRA DELLA GRANDE GUERCIA a poté přichází mnoho dalších. Například NESTOR BURMA (1991), MISSIONE D´AMORE (1992), UNO DI NOI (1996), AVVOCATI (1997), GIORNALISTI (1999), ZODIAQUE (2004), KAAMELOTT (2009), či VICTOR SAUVAGE (2011). V roce 1993 napsal a natočil Ettora Scola hořkou komedii o manželském páru třicátníků. Dvojici manželů prožívajících krizi ztvárnili Giulio Scarpati jako Mario Boschi, jeho ženu Marii Boschi hrála Valeria. Právě díky této roli byla Valeria roku 1993, nominována jako nejlepší herečka na Zlatý glóbus. Film se jmenuje MARIO, MARIA E MARIO.

V roce 1997 hrála Valeria v akční komedii DOUBLE TEAM, kde v roli Dr. Marie Trifioli, hrála po boku akčních hrdinů jako, Jean-Claude Van Damme, nebo Mickey Rourke. V roce 2001 se objevila v úspěšné komedii, KDO VÍ, v roli Ines. Film získal několik cen a nominací. Horor Daria Argenta LA TERZA MADRE (ARMÁDA DÉMONŮ: MATKA SLZ) 2007, je známý i u nás a v tomto snímku o boji dívky s nadpřirozenými schopnostmi proti čarodějnici ze starověkých časů, hrála Valeria Martu Colussi. V komedii o životě důchodce GIANNI E LE DONNE (SŮL ŽIVOTA) 2011, ztvárnila Valerii.

Valeria si také zahrála v posledním filmu Jean- Paula Belmonda MUŽ A JEHO PES (2008). Ve volném čase Valeria ráda plave, jezdí na koni a v zimě se věnuje sjezdovému lyžování.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

2014 Pan Bezchybný
2013 Minulost
2012 Happy Days Motel
2011 Gang Story
Sůl života
Viktor z divočiny - Gorilí sestřička (TV film)
2010 Dávný zločin (TV film)
Sang des Atrides, Le (TV film)
2009 Un viol (TV film)
2008 Coco Chanel (TV film)
Muž a jeho pes
Poslední Pulcinella
2007 Armáda démonů: Matka slz
Caccia segreta (TV film)
Fuga con Marlene (TV film)
Rozpolcená dívka
2006 Komisař Moulin: Poslední případ (TV film)
Soudce Ferrare: Případ Denise Chabrierové (TV film)
Soudce Ferrare: Případ Gillese d'Auberta (TV film)
2005 Contronatura
Detektiv (TV film)
Papež Jan Pavel II. (TV film)
Ve stínu slunce
2004 Questo amore (TV film)
2003 Après la pluie, le beau temps
2002 Alicino zrcadlo (TV film)
2001 Kdo ví
Quartetto
Reisei to jōnetsu no aida
Streghe verso nord
2000 Arlésien, L' (TV film)
Snila jsem o Africe
1999 Matador, Le (TV film)
Mille bornes
1998 Komisař Moulin: Sériový vrah (TV film)
1997 Double Team
Lettera, La
Nel profondo paese straniero
1996 C'est jamais loin
Enfer vert, L' (TV film)
Petit (TV film)
1995 Altro giorno ancora, Un
Bible - Starý zákon: Josef (TV film)
tenda nera, La
1994 Rapt à crédit (TV film)
Ritorno a Parigi
1993 Amante senza volto, L'
Copenhagen fox-trot
Mario, Maria e Mario
Ténors, Les
1992 Caso Martello, Il
Prach a krev (TV film)
1991 Safari (TV film)
Touha létat
1990 Bocca, La
Všem se daří dobře
1989 Zloději mýdla
1985 Prima del futuro
1984 Giochi d'estate
Guerrieri dell'anno 2072, I
1983 Casa con la scala nel buio, La
1982 Bomber
1980 Lulù (TV film)

TV seriály

2015 La loi d'Alexandre (TV seriál)
2014 Una pallottola nel cuore (TV seriál)
2009 Commissaire Magellan (TV seriál)
Les petits meurtres d'Agatha Christie (TV seriál)
Mes amis, mes amours, mes emmerdes (TV seriál)
2008 Disparitions, retour aux sources (TV seriál)
Zodiaco (TV seriál)
2007 Avignonské proroctví (TV seriál)
2006 Freccia nera, La (TV seriál)
Les Enquêtes du Commissaire Laviolette (TV seriál)
Zvěrokruh (TV seriál)
2005 Mademoiselle Joubert (TV seriál)
2004 Kaamelott (TV seriál)
Le proc (TV seriál)
Zvěrokruh (TV seriál)
2003 Komisař Valence (TV seriál)
2002 Alex Santana - policejní vyjednavač (TV seriál)
Carabinieri (TV seriál)
Ohnivé léto (TV seriál)
2000 Grand patron, Le (TV seriál)
Victoria, nebo bolest žen (TV seriál)
1999 Destin des Steenfort, Le (TV seriál)
Giornalisti (TV seriál)
1998 Helicops (TV seriál)
Louis la Brocante (TV seriál)
1997 Avvocati (TV seriál)
Joséphine, ange gardien (TV seriál)
Vérité oblige (TV seriál)
1996 Uno di noi (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
Missione d'amore (TV seriál)
1991 Dobrodruzi z Rio Verde (TV seriál)
Nestor Burma (TV seriál)
1984 All'ombra della grande quercia (TV seriál)
1976 Komisař Moulin (TV seriál)
1958 Posledních pět minut (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace