foto

Petr Skoumal

  • nar. 7.3.1938
    Praha, Československo
  • zem. 28.9.2014 (76 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Skoumal je český skladatel a hudebník. Poprvé se ve filmové branži prosadil v 8 letech, kdy si zahrál "roličku" v československém filmu NEZBEDNÝ BAKALÁŘ. Od té doby se u filmu moc neobjevoval a začal se naplno věnovat hudbě. Nejdříve studoval na pražské konzervatoři, obor dirigent. Dále pokračoval na brněnské JAMU, kde v roce 1962 absolvoval. Po té dostal práci v Československém rozhlasu, kde psal scénickou hudbu.

V roce 1966 nastoupil v Činoherním klubu, kde byl režisérem a hudebním dramaturgem. Začátkem normalizace (koncem roku 1973) musel z divadla odejít a bylo mu zakázáno účinkování v televizi a rozhlasu.

Od roku 1976 se začal zásadně prosazovat u filmu a postupem času vytvořil velmi známá hudební díla třeba k večerníčkům (MAXIPES FÍK, PŘÍBĚHY VČELÍCH MEDVÍDKŮ, BOB A BOBEK, A JE TO...) nebo i celovečerním filmům (NEJISTÁ SEZÓNA, JÁRA CIMRMAN LEŽÍCÍ, SPÍCÍ, ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ).

EstéCaňa

Skladatelská filmografie

2016 Pat a Mat ve filmu
2014 Pat a Mat na venkově: Poměrančová šťáva
2010 Strašidla na Kulíkově (TV seriál)
2009 Od Praotce k Unii
Pat a Mat na venkově: Postele
Připoutejte se, prosím, kapitalismus přichází (TV seriál)
2007 Inspektor Fousek na stopě (TV seriál)
2006 Doktor Animo (TV seriál)
Hajadla (TV seriál)
Chaloupka na vršku (TV seriál)
2005 Lhář (divadelní záznam)
2004 Černí baroni (TV seriál)
2003 Čtyři lásky
Pat a Mat: Akvárium
Pat a Mat: Psí bouda
Pat a Mat: Velikonoční vajíčko
2002 Já Baryk (TV seriál)
2001 Pygmalion
2000 Do pohádky (TV seriál)
Matylda (TV seriál)
My tři braši od muziky (TV seriál)
1999 Koktejl
Média
Nejlepší čtenářka na světě (studentský film)
1998 Kavárna
Má vlast
1997 Duel
Skopičinky a malůvky Mistra Libora Vojkůvky (TV seriál)
1996 ...ani smrt nebere
Spát a spát
1995 Halali (TV seriál)
Indiánské léto
1993 Ať žije myš
1992 Kotě z Kocourkova (TV seriál)
Mojžíš (divadelní záznam)
Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
Pat a Mat: Vrata
1991 O líné Pepině, Vojtovi a sedmi raraších (TV film)
1990 Dětinské hry dospělých (TV film)
Motýlí čas
Portrét
Přísahám a slibuji (TV seriál)
1989 Chráněný Qak
Klub odložených
Poklad rytíře Miloty
Umění nestárnout (TV film)
1988 Abaj a Žabaj (TV film)
Dům u pěti básníků
Hypotéza
O poctivém Matějovi
Rozsudky soudce Ooky (TV film)
1987 Autíčko s červeným srdcem (TV seriál)
Bitva na kopci (TV film)
Co oko neuvidí
Kamaráti Pašinkovia (TV seriál)
Když v ráji pršelo
Láska na první pohled
Nejistá sezóna
Od kroku k pokroku
Správná trefa
1986 Curriculum vitae
Jája a Pája (TV seriál)
Smích se lepí na paty
Svědectví čarovného zvonu (TV film)
Velká sýrová loupež
1985 Bartakiáda
Čardášová Julie
Kolik je na světě věcí
O človíčkovi (TV seriál)
Šahrazád (TV film)
1984 Bergman a Bergman, detektivní kancelář (TV film)
Dilema
Laterna musica
Malá čarodějnice
Malá čarodějnice (TV seriál)
Příběhy včelích medvídků (TV seriál)
Rozpuštěný a vypuštěný
Tři synové
Zelený ptáček (TV film)
1983 ...A bílá bledla, až celkem ztmavla
Burt Dow: Deep-Water Man
Divoké sny Maxipsa Fíka (TV seriál)
Jára Cimrman ležící, spící
O chytrém šachovi (TV film)
S úsměvem
Svatební cesta do Jiljí (TV film)
Zpráva o medvědech
1982 Pat a Mat: Malování
Pat a Mat: Skokani
Pat a Mat: Stěhování
Pat a Mat: Voda
Pat a Mat: Zahrádka
Srdečný pozdrav ze zeměkoule
Zaniklý svět rukavic
1981 Anděl strážný
Diskjockey
Pat a Mat: Gramofón
Pat a Mat: Grill
Projekt
Trojfórum
1980 Aucassin a Nicoletta
Bob a Bobek grandšou
Demokrati
Král a skřítek
Muž, který dovedl lítat
Prázdniny pro psa
Trhák
Veronika, prostě Nika (TV film)
1979 Bob a Bobek - králíci z klobouku (TV seriál)
Krychle
Malé kino
Pat a Mat: Dílna
Pat a Mat: Garáž
Pat a Mat: Houpací křeslo
Pat a Mat: Koberec
Pat a Mat: Obraz
Pat a Mat: Světlo
Pat a Mat: Tapety
Příběhy požární stanice (TV seriál)
1978 Dobrodružství slípky Pipky (TV seriál)
Hádanky za bonbón
Maxipes Fík filmuje (TV film)
1977 Kdo se směje naposled...
O zvířátkách pana Krbce (TV seriál)
Proč jsou na obloze draci
1976 Děkujeme, pánové!
Maxipes Fík (TV seriál)
Pat & Mat (TV seriál)
Traja chrobáci (TV film)
1973 Přijela k nám pouť
1971 Revizor (divadelní záznam)
1970 Jsem nebe
1962 Rozmarné léto (divadelní záznam)

Dokumentární

2014 Čtyři dny v Hotelu Pavouk (TV film)
1998 Bigbít (TV seriál)
1994 Písničkáři k volbám aneb Boj o hlasy voličů (TV seriál)

Herecká filmografie

2006 Chaloupka na vršku (TV seriál)
1999 S úsměvem idiota (divadelní záznam)
1991 Vyžilý Boudník
1990 Zastavený čas
1978 Město mé naděje
1971 Revizor (divadelní záznam)
1946 Nezbedný bakalář

Dokumentární

2007 Vladimír Mišík & Etc. (koncert)
1998 Petr Skoumal a hosté (koncert)
1994 Písničkáři k volbám aneb Boj o hlasy voličů (TV seriál)
1989 Koncert pro všechny slušný lidi (koncert)

TV pořady

2013 Nejlepší Večerníček (TV pořad)
2005 Večerníček má narozeniny (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1997 Navštívenka (TV pořad)

Režijní filmografie

1999 S úsměvem idiota (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

1999 S úsměvem idiota (divadelní záznam) - divadelní hra

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(146)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace