foto

Tomer Sisley

  • nar. 14.8.1974 (42 let)
    Berlín, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sisley sa narodil v Berlíne, v Nemecku a pochádza zo židovskej rodiny. Keď mal päť rokov, jeho rodičia sa rozišli a o niečo neskôr odišiel s otcom na juh Francúzska. Aj vďaka tomu už v dvanástich rokoch hovoril štyrmi jazykmi (nemecky, hebrejsky, francúzsky a anglicky).

Tomer sa stal známy ako stand-up komik a ako prvý Francúz v roku 2003 vyhral na najväčšom festivale komikov, Just For Laughs. Vo filme Largo Winch (2008), ktorý by sa dal označiť ako francúzsky James Bond, si zahral hlavnú rolu, pričom je známy tým, že sám nakrútil všetky kaskadérske triky. V roku 2012 hral v nízkorozpočtovom francúzskom filme Sleepless night. Bojová scéna v kuchyni reštaurácie, ktorú vytvoril on sám, bola kritikmi a novinármi označená ako jedna z najrealistickejších bojových scén v histórii. V posledných filmoch Angelika (2014) a My sme Millerovci (2013) obsadil vedľajšie, no tiež zaujímavé postavy.

Vo voľnom čase Tomer rád vykonáva rôzne druhy športu a bojových umení. Veľmi dobre jazdí na koni, päť rokov cvičil Krav maga a vyskúšal tiež Jiu jitsu a box. Vraví, že má rád všetko čo je rýchle alebo lieta. Vlastní padák, má licenciu pilota helikoptéry a jazdí v automobilových závodoch. Keď sa ho však opýtate na jeho záľuby, vraví: „Mojou vášňou je herectvo, nie skákanie z lietadiel a bojové umenia. Je smutné, že je ľahšie nájsť dobrý šport než dobrý scenár.“

Anego

Herecká filmografie

2013 Angelika
Kidon
Millerovi na tripu
2011 Largo Winch 2
Nuit blanche
2008 Largo Winch
2007 Gangsteři
La Commune (TV seriál)
2006 Příběh zrození
Ty a já
2005 Retiens-moi (TV film)
Virgil
2003 Dédales
Vražedné prázdniny (TV film)
2002 Zázračný čich (TV film)
2001 Láska a moře (TV seriál)
Nana (TV film)
Naprosto úžasný
2000 Duelles (TV seriál)
1998 Highlander: Havran (TV seriál)
1997 Alliance cherche doigt
Homme en colère, Un (TV seriál)
1996 Studio sud (TV seriál)
1995 Boeuf-carottes, Les (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
1989 Navarro (TV seriál)

Dokumentární

2004 Nous ne sommes pas des anges (TV seriál)

TV pořady

2012 La parenthèse inattendue (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 On n'est pas couché (TV pořad)
2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Plus grand cabaret du monde, Le (TV pořad)
Tout le monde en parle (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1990 Klíče od pevnosti Boyard (TV pořad)
1988 Questions pour un champion (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Režijní filmografie

TV pořady

1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace