foto

Jeff Dunham

  • nar. 18.4.1962 (54 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeff Dunham je americký břichomluvec a komik. Narodil se v roce 1962 v Dallasu, Texas a v roce 1990 si vzal svou manželku Paige, se kterou má tři dcery jmény Bree, Ashlyn a Kena. Vystupoval v mnoha divadlech, některá vystoupení byla přenášena v rámci pořadů Comedy Central Presents. Dvě hodinová představení jsou k dostání na DVD: ARGUING WITH MYSELF a SPARK OF INSANITY.

Ve svých vystoupeních, která jsou převážně zaměřena na satiru a komedii pomocí břichomluvectví, používá několik loutek, z nichž nejznámejší jsou Peanut, Achmed (the dead terrorist), Jose Jalapeno a Walter. Ostatní loutky jako Bubba J. nebo Melvin již nevystupují pravidelně.

Jako jediný získal dvakrát ocenění "Nejlepší břichomluvec roku", také byl zvolen "Nejlepším mužským komikem roku" (American Comedy Awards).

Plague.

Herecká filmografie

2017 Nut Job 2, The
2014 Achmed Saves America
Velká oříšková loupež
2010 Blbec k večeři
2007 Delta fór
2002 She Spies (TV seriál)
1998 Možná už zítra (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
1993 Xuxa (TV seriál)

Dokumentární

2009 I'm No Dummy

TV pořady

2015 Unhinged in Hollywood (TV pořad)
2014 Jeff Dunham: All Over the Map (TV pořad)
2012 Jeff Dunham: Minding the Monsters (TV pořad)
2011 Jeff Dunham: Controlled Chaos (TV pořad)
2009 Jeff Dunham Show, The (TV pořad)
2008 Jeff Dunham's Very Special Christmas Special (TV pořad)
2007 Jeff Dunham: Spark of Insanity (TV pořad)
2006 Jeff Dunham: Arguing with Myself (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
Hollywood Squares (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

TV pořady

2009 Jeff Dunham Show, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(22)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace