foto

Dean Norris

  • nar. 8.4.1963 (54 let)
    South Bend, Indiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dean Norris (celým menom Dean Norris Joseph) je americkým hercom, ktorý sa narodil v meste South Bend, v americkom štáte Indiana. Má dve sestry a taktiež je synom Jacka a Rosie Norrisových.

Navštevoval svetoznámu Harvardskú univerzitu. Aktívnym hercom je od roku 1981 až po súčasnosť. Jeho začiatky, ale aj väčšina kariéry je spojená najmä s televíznymi seriálmi, ktoré sú známe aj v našich končinách. Medzi ne patrí komediálny seriál ŽENATÝ SO ZÁVÄZKAMI a fantasy KRÁSKA A ZVIERA (z roku 1987), MIEROVÉ BOJISKÁ (1991), mysteriózne AKTY X (stvárnil postavu Marshala Tapia), krimi seriál z prostredia vojenskej generálnej prokuratúry – JAG (medzi rokmi 1995 – 2002), krimi NASH BRIDGES (ako Frank Maddigan resp. William Robard), akčná komédia V.I.P. - AGENTÚRA VALLERY IRONSOVEJ (v hlavnej úlohe s Pamelou Andersonovou), seriály NCIS - NÁMORNÝ VYŠETROVACÍ ÚRAD a ODLOŽENÝ PRÍPAD (z roku 2000), mysteriózny seriál NEZVESTNÍ (zahral si postavu menom Howard Gray) alebo akčné sci-fi Terminátor: Príbeh Sarah Connorovej, kde stvárnil postavu Nelsona. Malé roly si však pripísal aj v desiatkach ďalších, viac či menej známych seriáloch.

Okrem účinkovania v mnohých televíznych filmoch si pripísal menšie roly aj v známejších filmoch, akými sú akčné thrillery SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 2 (s Melom Gibsonom, Dannym Gloverov či Joe Pescim) a TOTAL RECALL (s Arnoldom Schwarzeneggerom), sci-fi TERMINÁTOR 2: DEŇ ZÚČTOVANIA (takisto v hlavnej úlohe s Arnoldom Schwarzeneggerom), drámy FIRMA (s Tomom Cruiseom) a VYJEDNÁVAČ (so Samuelom L. Jacksonom a Kevinom Spaceym), AMERICKÁ ZBRAŇ (2005), rodinné komédie MALÁ MISS SUNSHINE (so Steveom Carellom, Abigail Breslin a Gregom Kinnearom) a EVAN VŠEMOHÚCI (2007) či krimi thriller KRVAVÁ HRANICA ako Warren Kane.

Ako sám priznáva, jednou z jeho najobľúbenejších rolí bola rola veliaceho dôstojníka vo vojenskom výcvikovom tábore v sci-fi filme HVIEZDNA PECHOTA.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2017 Death Wish
Fist Fight
High Wire Act
The Book of Henry
2015 Antidepressant
Tajemství jejich očí
Vzpomeň si
2014 Muži, ženy a děti
Small Time
2013 Konzultant
Zmrzlá zem
2012 Moje letní prázdniny
2011 Maturiťák
2010 Poznáš, až to přijde?
2008 Krvavá hranice
2007 Božský Evan
Těsně vedle
2006 Malá Miss Sunshine
2005 Americká zbraň
Paní Harrisová (TV film)
2004 Stupeň 6: Dny totální zkázy (TV film)
2001 Jedinečný
2000 Cela
Transport
Ultimátum
1999 Lansky (TV film)
My Little Assassin (TV film)
1998 Hranice možností
Liars' Dice
Pan Vražda (TV film)
Vyjednavač
1997 Gattaca
Hvězdná pěchota
Things That Go Bump (TV film)
V první linii (TV film)
1996 After Jimmy (TV film)
Návštěva z vesmíru 2 (TV film)
Nevinné oběti (TV film)
Perfektní vražda (TV film)
Svůdná nenávist (TV film)
Zapomenuté hříchy (TV film)
1995 Fanynka číslo jedna
In the Line of Duty: Hunt for Justice (TV film)
Safe
Texas Justice (TV film)
Vlak plný peněz
1994 Ďábelská svůdkyně
Playmaker
Ulice strachu
Vzpoura na Wounded Knee (TV film)
1993 Barbaři za branou (TV film)
Firma
Full Eclipse (TV film)
It's Nothing Personal (TV film)
1992 Danielle Steel: Hollywoodská tajemství (TV film)
From the Files of Joseph Wambaugh: A Jury of One (TV film)
Till Death Us Do Part (TV film)
Trávníkář
1991 Druhá strana lásky (TV film)
Terminátor 2: Den zúčtování
Vražedná vize (TV film)
1990 Gremlins 2
Hodiny zoufalství
Když si na mě vzpomeneš (TV film)
Montana (TV film)
Těžko ho zabít
Total Recall
1989 Smrtonosná zbraň 2
Špatně zorganizovaná loupež
1988 Police Story: Gladiator School (TV film)
1985 Blind Alleys (TV film)

TV seriály

2017 Claws (TV seriál)
Girlboss (TV seriál)
Sophia (E01)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
The Gyroscopic Collapse (S10E23)
The Locomotion Reverberation (S10E15)
2016 Teorie velkého třesku (TV seriál)
The Dependence Transcendence (S10E03)
The Military Miniaturization (S10E02)
The Conjugal Conjecture (S10E01)
2015 Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
2014 Sons of Liberty (TV seriál)
2013 Perníkový táta (TV seriál) - herec, a.z.
Felina (S05E16) - a.z.
Ozymandias (S05E14)
To'hajiilee (S05E13)
další epizody (7)
Pod kupolí (TV seriál)
2012 Perníkový táta (TV seriál)
Proplouvání nad tím vším (S05E08)
Řekni mé jméno (S05E07)
Odkup podílu (S05E06)
další epizody (7)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
Bezpečnostní schránka (S04E07)
Off the Map (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Ztráta tváře (S04E13)
Konec světa (S04E12)
Úložiště (S04E11)
další epizody (11)
2010 Perníkový táta (TV seriál)
Polovičaté řešení (S03E12)
Městečko Abiquiu (S03E11)
Kafkárna (S03E09)
další epizody (11)
2009 Breaking Bad: Original Minisodes (TV seriál)
Perníkový táta (TV seriál)
Albuquerque (S02E13)
Znovuzrození (S02E12)
Je to za námi (S02E10)
další epizody (10)
Ztraceni (TV seriál)
Někdo to rád ledové (S05E13)
2008 Perníkový táta (TV seriál)
Mělo by to být bez násilí (S01E07)
Prázdné ruce (S01E06)
Šedá hmota (S01E05)
další epizody (6)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Prst v hnízdě (S04E03)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Spravedlnost (TV seriál)
Windfall (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Just Legal (TV seriál)
Medium (TV seriál)
Tam někde (TV seriál)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
LAX (TV seriál)
Lékařské záhady (TV seriál)
2003 Dragnet (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
The Lyon's Den (TV seriál)
Tremors (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 11:00 p.m.-12:00 a.m. (S02E16)
Day 2: 10:00 p.m.-11:00 p.m. (S02E15)
2002 American Dreams (TV seriál)
Beze stopy (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Familia (S01E04)
Philly (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Policejní okrsek (TV seriál)
1999 Milénium (TV seriál)
Seven and One (S03E19)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
C-16: FBI (TV seriál)
Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Temné nebe (TV seriál)
1995 Akta X (TV seriál)
F. Emasculata (S02E22)
JAG (TV seriál)
Murder One (TV seriál)
1993 Padlí andělé (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1991 Mírová bojiště (TV seriál)
1987 Beauty and the Beast (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
1985 The Equalizer (TV seriál)
1968 Beyond Our Control (TV seriál)

TV pořady

2013 65. Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace