foto

Dana Carvey

  • nar. 2.6.1955 (60 let)
    Missoula, Montana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dana Carvey sa narodil v meste Missoula, v Montane. Je synom učiteľov Billie a Williama. Jeho brat Brad Carvey pracuje ako inžinier a dizajnér programu Video Toaster. Postava Gartha Algara, ktorú stvárnil vo filme Wayneov svet je voľne založená na portréte Brada. Carvey vyrastal v luteránskej rodine. Keď mal tri roky, jeho rodina sa presťahovala do mesta San Carlos v Kalifornii. V roku 1981 hral malú rolu v snímke Halloween II. O rok neskôr si zahral v, u nás nie veľmi známom, seriáli One of the Boys. V roku 1984 hral vo filme This Is Spinal Tap, ktorý režíroval Rob Reiner a účinkoval aj v seriáli Blue Thunder.

Robbie "xstar" XxX

Herecká filmografie

2016 Tajný život mazlíčků
2015 Hotel Transylvánie 2
2011 Jack a Jill
2010 Presidential Reunion
2003 Saturday Night Live - Halloween
2002 Pán převleků
2000 Malý Nicky - Satan Junior
1996 Shot, The
1994 Lapeni v ráji
Totální okno
Vítejte ve Wellville
1993 Waynův svět 2
1992 Wayneův svět
1990 Životní šance
1989 Cranium Command
1988 Zkus se přestěhovat
1986 Drsní chlapi
1984 Blue Thunder (TV seriál)
Hraje skupina Spinal Tap
O závod s měsícem
1982 One of the Boys (TV seriál)
1981 Halloween 2

Dokumentární

2016 Comedy Club, The
2015 Live From New York!
2014 3 Still Standing
2007 Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
2003 Identity Crisis: The Making of a Master
Man of a Thousand Faces
2001 Adam Sandler Goes to Hell
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2011 Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
2005 Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad) - a.z.
2003 Night of Too Many Stars (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1996 Dana Carvey Show, The (TV pořad)
1995 Dana Carvey: Critics' Choice (TV pořad)
What Makes You Laugh? (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 American Film Institute Salute to Kirk Douglas, The (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 Big Laff Off, The (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2003 Alice Cooper - The Ultimate Clip Collection (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2002 Pán převleků

TV pořady

1996 Dana Carvey Show, The (TV pořad)
1995 Dana Carvey: Critics' Choice (TV pořad)
1991 Comic Relief IV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace