foto

Viktor Limr

  • nar. 23.7.1974 (42 let)
    Ústí nad Labem, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z Ústí nad Labem zdědil umělecké sklony zřejmě po svých rodičích, kteří se oba věnovali amatérskému divadlu - maminka jako herečka, otec jako scénograf. Již během studia na střední škole navštěvoval dramatický kroužek, a tak se po maturitě rozhodl zkusit štěstí na DAMU. Zisk ceny Valtra Tauba udělované nejlepším absolventům oboru činoherního herectví dokazuje, že se jednalo o krok správným směrem.

Následovala několikaletá angažmá v mladoboleslavském a později plzeňském divadle. V DJKT ztvárnil hned několik výrazných rolí - za všechny jmenujme jeho nezapomenutelného Hamleta, nebo Erika v komedii Antonína Procházky PŘES PŘÍSNÝ ZÁKAZ DOTÝKÁ SE SNĚHU. Od roku 2004 je ve stálém angažmá pražského Švandova divadla, ale pravidelně se účastní i pražských Letních Shakespearovských slavností a Divadelního léta pod plzeňským nebem.

Do širšího povědomí televizních diváků se zapsal jako MUDr. Lukáš Kratochvíl v seriálech RODINNÁ POUTA a VELMI KŘEHKÉ VZTAHY. Nedávno se objevil i v jedné z hlavních rolí krátkometrážního filmu PACHUŤ.

Kromě herectví se Viktor Limr věnuje i hudbě - společně se svými hereckými kolegy Radkem Valentou a Janem Teplým ml. hraje na basovou kytaru v kapele Chichotaj.

Lucie "Luckameli" Melisková

Herecká filmografie

2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Pachuť (studentský film)
2007 Láska In Memoriam (TV film)
Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Přes přísný zákaz dotýká se sněhu (divadelní záznam)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2002 Pohádka z ostrova Man (TV film)
2001 Den, kdy nevyšlo slunce (TV film)
1999 Návštěva staré dámy (TV film)

TV pořady

2012 Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace