foto

Kevin Nash

  • nar. 9.7.1959 (57 let)
    Detroit, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kevin Scott Nash je profesionální americký wrestler, jehož jméno se začalo objevovat i ve filmovém průmyslu. Tento 2.08m vysoky a téměř stotřicetikilový muž se narodil v Michiganu 9.7.1959. Vystudoval univerzitu v Tennessee, kde se zajímal především o psychologii. V Tennessee také velmi dobře vynikal jako basketballový hráč, ale nakonec se rozhodl pro wrestling.

Ve filmu se poprve objevil v roce 1991 a zahrál si malou rolicku v TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES II: THE SECRET OF THE OOZE. Nash je dosazován vždy do poměrně malých rolí, kde ztvárňuje především různé násilnické typy a agresivní záporáky. Mihnul se také v komedii FAMILY PLAN s Leslie Nielsenem v hlavní roli. Jeho asi zatím nejznámější a nejvydařenější rolička je ztvárnění obrovitého rusa, který má zlikvidovat bývalého policistu ve filmu THE PUNISHER z roku 2004. Pak jeste stojí za připomenutí role jednoho z dozorců věznice ve filmu THE LONGEST YARD, kde si hlavni roli problémového fotbalového hráče střihnul Adam Sandler. Objevil se také ve filmech GRANDMA'S BOY a DOA: DEAD OR ALIVE.

Jeho osobní život není příliš veselý. Nashův otec Robert zemřel, když bylo Kevinovi osm let a matka Wanda zemřela v roce 1994 po čtyřletém boji s rakovinou prsu. V roce 1987 se oženil a 12. června 1996 se mu narodil syn Tristen. Manželství mu vydrželo do roku 2000.

Herecká filmografie

2016 Slaw
2015 Bez kalhot XXL
2014 John Wick
2012 Association, The
Bez kalhot
Newest Pledge, The
Rock of Ages
2011 Monster Brawl
River of Darkness
Všemocný Thor (TV film)
2006 DOA: Na život a na smrt
Král videoher
2005 Trestná lavice
2004 Kat
2000 Nikki (TV seriál)
1998 Loď lásky (TV seriál)
1997 Poplach v skautském táboře
1994 Best There Is Bret 'Hitman' Hart 2, The
WWE King of the Ring
1991 Želví nindžové II

Dokumentární

2015 Unfiltered with Renee Young (TV seriál)
W.W.E. 24 (TV seriál)
2014 Best of Sting, The - a.z.
Shawn Michaels: Mr Wrestlemania - a.z.
2013 WWE: Best of WWE at Madison Square Garden - a.z.
WWE: The Best of WarGames - a.z.
2012 nWo: The Revolution
Undertaker: The Streak - 20-0
2011 True Story of WrestleMania, The
2009 WWE: The Best of SmackDown - 10th Anniversary 1999-2009 - a.z.
WWE: The Rise and Fall of WCW - a.z.
2007 The Shawn Michaels Story: Heartbreak and Triumph
2005 TNA Wrestling: The Best of Jeff Hardy - Enigma - a.z.
Tombstone: The History of the Undertaker
2004 Keepin' It Real: Punisher Stunts

TV pořady

2016 WWE Hall of Fame 2016 (TV pořad)
2015 NXT TakeOver: Respect (TV pořad)
WrestleMania XXXI (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2015 (TV pořad)
2014 WWE Hall of Fame 2014 (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
2013 The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2013 (TV pořad)
WWE: The Best of In Your House (TV pořad)
WWE: Triple H - Thy Kingdom Come (TV pořad)
2012 WWE Hall of Fame 2012 (TV pořad)
2011 WWE Hall of Fame 2011 (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
2010 TNA Bound for Glory (TV pořad)
TNA Destination X (TV pořad)
TNA Genesis (TV pořad)
TNA Lockdown (TV pořad)
TNA Sacrifice (TV pořad)
2009 TNA Bound for Glory (TV pořad)
TNA Lockdown (TV pořad)
TNA Sacrifice (TV pořad)
TNA Victory Road (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
TNA Destination X (TV pořad)
TNA Lockdown (TV pořad)
TNA Slammiversary (TV pořad)
TNA Turning Point (TV pořad)
2007 TNA Genesis (TV pořad)
TNA Lockdown (TV pořad)
TNA Sacrifice (TV pořad)
TNA Turning Point (TV pořad)
TNA Victory Road (TV pořad)
2006 TNA Genesis (TV pořad)
TNA Sacrifice (TV pořad)
TNA Slammiversary (TV pořad)
TNA Victory Road (TV pořad)
2005 TNA Destination X (TV pořad)
TNA Lockdown (TV pořad)
WWE Unforgiven (TV pořad) - a.z.
WWE Vengeance (TV pořad) - a.z.
2004 TNA Impact! Wrestling (TV pořad)
TNA Turning Point (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Bad Blood (TV pořad)
WWE Insurrextion (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
2002 Wrestlemania X-8 (TV pořad)
WWE Back In Black: NWO New World Order (TV pořad)
WWE Insurrextion (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWF No Way Out (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
WCW Sin (TV pořad)
2000 Starrcade (TV pořad)
WCW Mayhem 2000 (TV pořad)
WCW New Blood Rising (TV pořad)
1999 Starrcade (TV pořad)
WCW Mayhem (TV pořad)
WCW Road Wild '99 (TV pořad)
WCW Souled Out (TV pořad)
WCW Uncensored (TV pořad)
WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
1998 Halloween Havoc (TV pořad)
Starrcade (TV pořad)
WCW Bash at the Beach (TV pořad)
WCW Fall Brawl (TV pořad)
WCW Slamboree 1998 (TV pořad)
WCW Souled Out (TV pořad)
WCW Superbrawl VIII (TV pořad)
WCW Thunder (TV pořad)
WCW Uncensored (TV pořad)
WCW World War III (TV pořad)
1997 NWO Souled Out (TV pořad)
WCW SuperBrawl VII (TV pořad)
WCW Uncensored (TV pořad)
1996 Halloween Havoc (TV pořad)
Starrcade (TV pořad)
WCW Bash at the Beach (TV pořad)
WrestleMania XII (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
1995 WCW Monday Nitro (TV pořad)
WrestleMania XI (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF Hall of Fame 1995 (TV pořad)
1994 WrestleMania X (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF Action Zone (TV pořad)
WWF Hall of Fame 1994 (TV pořad)
1993 Clash of the Champions XXII (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWE Monday Night RAW (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
1992 Clash of the Champions XVIII (TV pořad)
1991 Halloween Havoc (TV pořad)
1990 Clash of the Champions XII: Mountain Madness/Fall Brawl '90 (TV pořad)
Halloween Havoc (TV pořad)
1984 WWF Superstars of Wrestling (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace