foto

Jay Harrington

  • nar. 15.11.1971 (45 let)
    Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Jay Harrington, vlastním jménem James H. Harrington III, se narodil 15. listopadu 1971 v americkém Massachusetts, kde i vyrůstal. Vystudoval obor divadlo na Syracuse University v New Yorku, a poté se profesionálně představil na divadelních prknech a v televizi.

Televizní kariéru zahájil Jay účinkováním v několika různých sériích. Postavu Dr. Simona O´Keefela v pomíjivém seriálu KALIFORNSKÉ LÉTO (2004) si dlouho neužil, stejně jako FBI agenta Paula Ryana v krátkodobé sérii společnosti Fox THE INSIDE (2005). Roli Steva v další show NBC verze PÁROVÁNÍ (2000) stihl podobný osud. Opakovaně se objevil v policejním dramatu vysílaném na kabelové televizi s názvem STRÁŽKYNĚ ZÁKONA (2001). Hercův televizní kredit zahrnuje i hostování v sériích jako TIME OF YOUR LIFE (1999), POLICEJNÍ ODZNAK (2002), A.U.S.A. (2003), PRIVATE PRACTICE (2007) nebo STATUS: NEŽÁDOUCÍ (2007). Ve slavném „feministickém“ nekonečném seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY (2004) ztvárnil Dr. Rona McCreadyho. Téměř rok se objevoval v hlavní roli vedoucího oddělení Teda Margaret Crispa v komediálním seriálu TED A SPOL. (2009).

Hercovy aktivity zahrnují také divadelní a filmové projekty, mezi jevištní patří postava Jacka ve hře Život chlapce, na broadwayské scéně účinkoval ve slavné hře Bosé nohy v parku a hře o americko-italských tradicích a stereotypech Svatba Tonyho a Tiny, která se dočkala i filmového zpracování. Ve filmu si zahrál v hvězdně obsazeném snímku KDEKOLI, JEN NE TADY (1999), v teen romantické komedii AŤ TO STOJÍ, CO TO STOJÍ (2000) nebo v nezávislých projektech CATALINA TRUST (1999), JÁ A TÁTA (1999) a PARTNEŘI (2001).

Mezi záliby 187 cm vysokého sympatického herce sportovní postavy patří samozřejmě pravidelné sportování. Nejen pro udržení potřebné kondičky, ale také pro vlastní zábavu. Aktivně se angažuje v soukromé basketbalové lize celebrit a velmi rád bruslí v amatérském týmu ledního hokeje v Los Angeles, kde aktuálně také bydlí.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2015 Hey Brother
Jim Henson's Turkey Hollow (TV film)
2014 Benched (TV seriál)
Five O'Clock Comes Early
2013 Guilty (TV film)
2012 Lžeš, zemřeš
Prci, prci, prcičky: Školní sraz
2011 Harry's Law (TV seriál)
Láska bolí (TV seriál)
Příšerka v Paříži
Sunny Side Up
2010 Nathan vs. Nurture (TV film)
Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Ted a spol. (TV seriál)
2007 News, The (TV film)
Private Practice (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
2006 Emily's Reasons Why Not (TV seriál)
Rtěnka (TV film)
Sex, Power, Love & Politics (TV film)
2005 Inside, The (TV seriál)
Partneři
Posel ztracených duší (TV seriál)
2004 Amazing Westermans, The (TV film)
Kalifornské léto (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 A.U.S.A. (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Svádění (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Hourly Rates
Policejní odznak (TV seriál)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Ať to stojí, co to stojí
Octopus
1999 Catalina Trust
Já a táta
Kdekoli, jen ne tady
Time of Your Life (TV seriál)
1998 Enough Already
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace