foto

Tessa Thompson

  • nar. 3.10.1983 (33 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tessa Lynne Thompson sa narodila v Los Angeles. Striedavo vyrastala v Kalifornii a New Yorku, kde jej otec, spevák Marc Anthony Thompson, pôsobil so svojou kapelou Chocolate Genius, Inc. Vyštudovala Santa Monica College v odbore kultúrna antropológia.

V roku 2002 debutovala v Shakespearovej divadelnej hre Búrka (The Tempest). O rok neskôr už bola za výkon v hre Rómeo a Júlia, kde stvárnila hlavnú ženskú rolu, nominovaná na cenu NAACP Theatre Award.

Televízni diváci mali možnosť Tessu po prvý krát vidieť v roku 2005, keď sa objavila v epizódnej postave seriálu Odložený prípad (od r. 2003). Zviditeľnila sa však až rolou Jackie Cookovej v seriáli Veronica Marsová (od r. 2004), vďaka ktorej postupne získavala úlohy v ďalších televíznych projektoch.

Tessin filmový debut prišiel v roku 2006 v remakeu hororu Na linke je vrah. Významnej úlohy sa dočkala v roku 2008 v tanečnom filme Dokáž to!, kde si zahrala po boku Mary Elizabeth Winstead. V roku 2010 sa objavila v adaptácii divadelnej hry For Colored Girls. Jej účasť si vyžiadal režisér Tyler Perry.

Z ďalších Tessiných filmov môžeme spomenúť biografickú drámu Selma z roku 2014, kde stvárnila aktivistku za občianske práva Diane Nash. O rok neskôr si ju vyhliadol režisér Ryan Coogler do boxerskej drámy Creed.

Matej "m.a.t.o." B.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Annihilation
Thor: Ragnarok
2016 Proti všem
Salt Water
2015 Creed
2014 Dear White People
Grantham & Rose
Selma
Veronica Marsová
2013 Automotive
South Dakota
2012 Murder on the 13th Floor
2011 Periphery
Red & Blue Marbles
2010 Betwixt (TV film)
Dokonalá mrtvola
For Colored Girls
2009 Mississippi Damned
2008 Dokaž to!
Hloubka duše
2006 Na lince je vrah
Přijímací ceremoniál (TV film)

TV seriály

2016 Westworld (TV seriál)
The Bicameral Mind (S01E10)
The Well-Tempered Clavier (S01E09)
Trace Decay (S01E08)
další epizody (10)
2012 Policajt (TV seriál)
666 Park Avenue (TV seriál)
2011 Off the Map (TV seriál)
2010 Blue Belle (TV seriál)
2009 Hrdinové (TV seriál)
Neviditelný protivník (S04E09)
Protiklady se přitahují (S04E07)
Hysterická slepota (S04E05)
2007 Hidden Palms (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
2004 Veronica Mars (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace