foto

Verica Nedeska

  • nar. 8.8.1978 (37 let)
    Skopje, Makedonie, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Verica se narodila 8. srpna 1978 v makedonském Ohridu. V současné době žije a pracuje v Praze. Vystudovala herectví na Akademii dramatických umění (FDU) ve Skopje. V průběhu studia natáčela filmy a uplatňovala se v divadle, též vytvořila spousty filmů (KARAULA Rajka Grliće nebo NÁHRADNÍ DÍLY Damjana Kozoleho) a divadelních rolí. I přes svůj odchod do Česka před pěti lety, stále patří k nejvyhledávanějším a nejpopulárnějším herečkám nejen v Makedonii, ale i v dalších balkánských zemích.

V roce 2005 natočila film VELKÁ VODA Iva Tajkova. Na roli paní Černé ve filmu SESTRA byla na rozdíl od jejího mužského protějšku vypsán konkurs a podle Víta Pancíře se hned ukázala jako: "Největší osobnost. Ona je opravdu herečka, navíc je proměnlivá, může být krasavice i balkánská ženská s motyčkou, což jsme chtěli - takový ženský jsou." Diváci si jí pamatují z televizního seriálu DOBRÁ ČTVRŤ, kde ztvárnila makedonskou modelku Danicu, do které se zamiloval Přemysl Boublík.

Je vdaná za známého jugoslávského režiséra Ivo Trajkova se kterým vychovává jejich společné dítě.

Morrígan "MegSimpson" Bójská

Herecká filmografie

2015 Noc bezMoci
2014 Food to Go (studentský film)
Spálená (studentský film)
2013 For Losers Only
Growing Up (studentský film)
Od utre nov list (studentský film)
2 : 1 (studentský film)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Ocas ještěrky
2008 Sestra
2006 Hraniční hlídka
2005 Bal-Can-Can
Dobrá čtvrť (TV seriál)
2004 Velká voda
2003 Náhradní díly
Sedum prikazni za ljubovta i svrsuvanjeto (TV seriál)
2002 Kako los son
2001 Sudbata kato pluh

Dokumentární

2013 Básník malého národa (studentský film)

TV pořady

2008 Hvězdný reportér (TV pořad)

Režijní filmografie

2013 Growing Up (studentský film)
2012 Nedovršena Prikazna (studentský film)

Scenáristická filmografie

2013 For Losers Only
Growing Up (studentský film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace