foto

Nazanin Boniadi

  • nar. 22.5.1980 (36 let)
    Teherán, Írán
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 22. května 1980 v Íránském Teheránu, ale ještě když byla dítě, tak se s rodiči přestěhovala do Londýna. V dětství dělala balet a hrála na housle. Navštěvovala soukromou školu, a později získala bakalářský titul v oboru biologických věd na University of California Irvine.

Její první a hned velká role byla postava Mir Leyla v GENERAL HOSPITAL. Byla první herečkou z Blízkého východu, která se tam objevila. V roce 2008 byla za svou roli nominována na cenu NAACP za herečku v dramatu.

Poté se objevila i v několika vedlejších rolích velkých Hollywoodských produkcí. Jon Favreau si jí vybral do IRON MANA a Paul Haggis jí nechal zavraždit ve filmu 3 DNY KE SVOBODĚ.

Objevila se i v šesté sérii HOW I MET YOUR MOTHER, kde hrála Noru, objekt lásky Barneyho Stinsona. V listopadu 2011 se objevila společně s Georgem Clooneym v reklamě na Nespresso. Nazanin se poměrně aktivně věnuje několika projektům, například bojuje za lidská práva.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

2016 Ben Hur
Zoolander No. 2
2014 Desert Dancer
Shirin in Love
2012 Best Friends Forever (TV seriál)
Rochelle (TV seriál)
2011 Kravaťáci (TV seriál)
Errors and Omissions (S01E02)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
2010 The Deep End (TV seriál)
Tři dny ke svobodě
2009 Sestra Hawthornová (TV seriál)
2008 Iron Man
Shades of Ray
2007 General Hospital: Night Shift (TV seriál)
Soukromá válka pana Wilsona
2006 The Game (TV seriál)
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
2001 24 hodin (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace