foto

Alan Ball

  • nar. 13.5.1957 (59 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Atlantě, vyrůstal v Marrietě v Georgii. Studoval na Floridské státní univerzitě, kde promoval v oboru divadelních věd se specializací na herectví a scenáristiku. Po studiích se přestěhoval do New Yorku, v současné době žije v Hollywoodu. Jako autor a výkonný producent se podílel na seriálu Odpočívej v pokoji, realizovaném v produkci HBO. Tento populární seriál získal řadu cen, včetně tří Zlatých Glóbů a sedmi cen Emmy. Za režii jeho pilotního dílu v pokoji Ball získal Cenu Emmy. Za původní scénář k satiře Americká krása (1999) byl oceněn řadou cen, včetně Oscara a Zlatého Glóbu. V roce 2007 byla na scéně New York Theatre uvedena jeho divadelní hra All That I Will Ever Be.

Zdroj: HBO

Scenáristická filmografie

2010 Drop of True Blood, A (TV seriál)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
2007 Důvěrnosti
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
1999 Americká krása
Oh, Grow Up (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
1993 Grace v jednom kole (TV seriál)

Režijní filmografie

2010 All Signs of Death (TV film)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
2007 Důvěrnosti
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)

Herecká filmografie

2002 Showboy
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)

Dokumentární

2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2008 True Blood-Lines: A New Type (TV film)
2000 I Love 1970's (TV seriál)
1992 In the Life (TV seriál)

TV pořady

2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(181)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace