foto

Hector Elizondo

  • nar. 22.12.1936 (79 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hector Elizondo se narodil v New Yorku, kam se jeho rodiče přestěhovali poté, co se vzali v Portoriku. V mládí Hector navštěvoval City of College v New Yorku a chtěl se stát učitelem historie. Studoval také balet v Carnegie Hall.

Jeho herecká kariéra začala v 70. letech. Jeho první filmový úspěch znamenala role v dramatu Ivana Passera ZROZEN K VÍTĚZSTVÍ z prostředí Broadwaye začátku 70. let. O tři roky později se objevil v kriminálním thrilleru PŘEPADENÍ VLAKU Z PELHAMU. Poté se objevil v desítkách filmů, až na sebe opět výrazněji upozornil v roce 1990 po boku Richarda Gerea a Julie Roberts v romantické komedii PRETTY WOMAN. Za roli v této komedii byl dokonce nominován na Zlatý Globus pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. Po tomto úspěchu získal hned v následujícím roce roli v další romantické komedii FRANKIE A JOHNNY, tentokrát po boku Al Pacina a Michelle Pfeiffer. Po boku Julie Roberts se pak znovu objevil v roce 1999 v komedii NEVĚSTA NA ÚTĚKU. Od počátku své filmové kariéry se Hector objevil již ve více než 80 filmech a účinkoval také v mnoha seriálech. Zahrál si doktora Phillipa Watterse v seriálu NEMOCNICE CHICAGO HOPE. Objevil se ale také v seriálech CASABLANCA, KOJAK či PŘÍBEHY ZE ZÁHROBÍ.

Jeho osobní život byl zpočátku dost divoký. Již v roce 1955 se Hector poprvé oženil a narodil se mu syn, manželství ale skončilo o dva roky později rozvodem. V letech 1962 – 1963 byl dvakrát krátce ženatý s mladou sekretářkou. Při herecké práci poté potkal herečku Carolee Campbell, se kterou se dal dohromady v roce 1969 a žijí spolu dodnes. Mezi Hectorovy záliby patří Kendo, zpěv, hra na kytaru a bonga.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2017 Max & Me
2016 Svátek matek
2014 Kniha života
2013 Go for Sisters
2011 Poslední chlap (TV seriál)
Šťastný Nový rok
2010 Na sv. Valentýna
2009 Superman/Batman: Veřejní nepřátelé
2007 Cane (TV seriál)
Láska za časů cholery
Music Within
Vlastní pravidla
2006 Celestinské proroctví
Já-tě-vidím.com
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
2004 Century City (TV seriál)
Deník princezny 2: Královské povinnosti
Jack & Bobby (TV seriál)
Život s Helenou
2003 Batman: Záhada Batwoman
Frankie and Johnny Are Married
Zázraky (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Co nového Scooby-Doo? (TV seriál)
Fidel (TV film)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Street Time (TV seriál)
2001 Deník princezny
Kate Brasher (TV seriál)
Kdo hulí, ten umí
Liga spravedlivých (TV seriál)
Sex, pochoutky a romantika
2000 Řezník, kněz a prostitutka
1999 Entropy
Jiná láska
Nevěsta na útěku
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Movie Surfers (TV seriál)
Stories from My Childhood (TV seriál)
Životní pojistka (TV film)
1997 Srdce k pronajmutí (TV film)
Turbulence
1996 Božská lest
Předčasné vydání (TV seriál)
1995 Dokonalé alibi
Jonny Quest Versus the Cyber Insects (TV film)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Gargoyles (TV seriál)
Jsme jenom lidi
Kšefty s tátou
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Podivná spravedlnost
Policajt v Beverly Hills III
Útěk do ráje
1993 Animáci (TV seriál)
Jonny's Golden Quest (TV film)
1992 Amazing Stories: Book Three
Batman (TV seriál)
Burden of Proof, The (TV film)
Mrs. Cage (TV film)
Picket Fences (TV seriál)
Rybí policie (TV seriál)
Samantha
There Goes the Neighborhood
1991 Cesta domů (TV film)
Final Approach
Frankie a Johnny
Nezbytná tvrdost
The Pirates of Dark Water (TV seriál)
Zlaté okovy
1990 Cena za vášeň (TV film)
Dark Avenger (TV film)
Pretty Woman
Takový je byznys
Zapomenutí vězni (TV film)
1989 Kojak: Ariana (TV film)
Leviathan
Máma v kanadách (TV film)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1988 Addicted to His Love (TV film)
Astronomy
Murphy Brown (TV seriál)
Osudové pláže
1987 Down and Out in Beverly Hills (TV seriál)
Power, Passion and Murder (TV film)
Přes palubu
Tales from the Hollywood Hills: Natica Jackson (TV film)
1986 Matlock (TV seriál)
Odvaha (TV film)
Vůbec nic společného
1985 Foley Square (TV seriál)
Murder: By Reason of Insanity (TV film)
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Out of the Darkness (TV film)
Prokletá noc (TV seriál)
Soukromý víkend
The Equalizer (TV seriál)
1984 a.k.a. Pablo (TV seriál)
Flamingo Kid
1983 Casablanca (TV seriál)
Feel the Heat (TV seriál)
Women of San Quentin (TV film)
1982 Honeyboy (TV film)
Lékařská akademie
Medal of Honor Rag (TV film)
1981 Bret Maverick (TV seriál)
Ctitel
Poldové z Hill Street (TV seriál)
1980 Americký gigolo
Freebie and the Bean (TV seriál)
1979 Kuba
1978 Dain Curse, The (TV seriál)
The Eddie Capra Mysteries (TV seriál)
1977 Thieves
1976 Diary of the Dead
Popi (TV seriál)
Ta nejhledanější v Mexiku (TV film)
1975 Baretta (TV seriál)
Columbo: Případ diplomatické imunity (TV film)
Vyšetřovací zpráva
1974 Přepadení vlaku z Pelhamu
The Rockford Files (TV seriál)
1973 Deadhead Miles
Kojak (TV seriál)
1972 Kapesné
Maude (TV seriál)
Stand Up and Be Counted
1971 All in the Family (TV seriál)
Impatient Heart, The (TV film)
Valdez přichází
Zrozen k vítězství
1970 Pan domácí
1969 Vixens, The
1966 The Jackie Gleason Show (TV seriál)
1963 Fat Black Pussycat, The
1956 The Edge of Night (TV seriál)

Dokumentární

2006 Greatest Movie Love Scenes (TV film)
2004 Happy Birthday Oscar Wilde (TV film)
2002 Zoot Suit Riots, The
2000 Kennedy Center Presents: Speak Truth to Power, The (TV film)
2000 ALMA Awards
1999 The Directors (TV seriál)
1997 Hidden City
World's Most Daring Rescues (TV film)
1996 West, The (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)
1988 American Experience (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2007 Xposé (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)

Režijní filmografie

1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
1984 a.k.a. Pablo (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(34)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace