foto

Daniel Bambas

  • nar. 31.3.1980 (36 let)
    Uherské Hradiště, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Herectví je můj smysl života. Zároveň mám ale i svůj vlastní svět, do kterého nikoho a nic nepouštím, abych měl kde brát a nezůstal jednou prázdný, kdyby mi hraní nevyšlo.“

Herec Daniel Bambas se narodil 31. března 1980 v Uherském Hradišti v herecké rodině, ale od dvou let žil v Českých Budějovicích. Právě zde stál také poprvé na jevišti a jako dítě statoval v celé řadě představení, někdy i vedle maminky Daniely Bambasové, herečky Jihočeského divadla.

Absolvoval jazykové gymnázium, roční stáž v Rakousku a poté vystudoval DAMU u Borise Rösnera. V divadle Bez zábradlí účinkoval v muzikálu Cikáni jdou do nebe, hostoval v Divadle pod Palmovkou. V současné době je v angažmá divadla Na Vinohradech (muzikál Donaha!, inscenace Výměna, Shakespeare v Hollywoodu, Bláznivá ze Chaillot), kromě jiného se věnuje také dabingu.

Popularitu získal díky roli JUDr. Petra Černého v seriálu VELMI KŘEHKÉ VZTAHY, českého studenta sociologie si zahrál ve slovenské ORDINACI V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ.

Jeho první filmovou příležitostí byla role tanečníka flamenga a zároveň přítele zavražděné dívky Jakuba v Brabcově snímku natočeném podle skutečných událostí BOLERO. Film natáčel ještě při studiích na DAMU. Postavu Marcela Duvala vytvořil v komedii Dušana Kleina SVATBA NA BITEVNÍM POLI.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

2014 Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!! (divadelní záznam)
2012 Královská aféra
2011 Marie Stuartovna (divadelní záznam)
2010 Sama v čase normálnosti (TV film)
2009 Škola pro život (TV seriál)
2008 Chvíle pravdy (divadelní záznam)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Svatba na bitevním poli
Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Bolero
Rodinná pouta (TV seriál)
2003 Strážce duší (TV seriál)

TV pořady

2011 Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace