Reklama

Reklama

Meghna Gulzar

Meghna Gulzar

Biografie

Meghna Gulzar se již od narození pohybovala v prostředí Bollywoodu. Její rodiče se sice rozešli, když jí bylo pouhých 18 měsíců, ale vychovávali jí oba dva. Matka Rakhee Gulzar má na svém hereckém kontě téměř stovku filmů a otec Sampooran Singh Gulzar se proslavil zejména jako textař písní z mnoha bollywoodských trháků, ještě víc filmů ale sám režíroval a také byl autorem scénáře či dialogů.

Začínala jako asistentka režie filmů MAACHIS (1996) a HU TU TU (1999), hlavním režisérem byl právě její otec. U druhého zmíněného filmu se podílela i na scénáři. Během práce na MAACHIS stihla napsat ještě 182 stránkovou biografii svého otce s názvem „Because He Is...“. Obdiv dcery a otce je vzájemný, Meghna, familiárně přezdívaná Bosky, se objevuje na seznamu žen, kterých si Sampooran Singh Gulzar nejvíc váží.

V roce 2002 režírovala svůj první film FILHAAL... Ačkoli se filmu dostalo jednoho ocenění (nejlepší herečka ve vedlejší roli) a 4 nominací, nesetkal se s diváckým ohlasem a komerčně nebyl úspěšný. Podobně dopadl i JUST MARRIED. Ocenění kritiky se režisérka dočkala až za svůj prozatím poslední počin, krátký film s názvem POORANMASHI v projektu DUS KAHANIYAAN. Ke všem těmto filmům opět psala sama buď scénář nebo dialogy.

Kromě režisérské a scénáristické práce fušuje příležitostně i do novinařiny jako autorka sloupků.

Lenka "Lyncha" Wiesnerová

Režisérka

Scenáristka

Filmy
2023

Sam Bahadur

2020

Chhapaak

2018

Raazi

Host

Pořady
2002

Jeena Isi Ka Naam Hai

Ovládací panel

Reklama

Reklama