foto

Leoš Mareš

  • nar. 27.4.1976 (40 let)
    Beroun, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je to populární český moderátor, zpěvák a bavič. Narodil se v roce 1976 v Berouně. Leoš se poprvé seznámil s mikrofonem, když jel na jeden zahraniční zájezd do Německa. Všichni členové zájezdu byli velmi překvapeni, protože Leoš uváděl diskotéku přímo v autobuse. Pak se zaskvěl v hasičské zbrojnici města Goslar. Tímto vystoupením Leoš dosáhl velkého úspěchu a je vybrán jako hlavní hlasatel na zimní stadion v Berouně. U místních diváků se stává velmi populárním. V roce 1994 Leoš zašel do jednoho berounského klubu, kde je zrovna hudební produkce, ale chybí jí DJ. Leoš se rozhodne, že se ujme mikrofonu a díky jeho zkušenostem předvedl výbornou show.

V zaří nastoupil na vysokou školu ekonomickou v Chebu. V tomto městě také sídlí radio Egrensis. Leoš je vybrán na konkurz. Tam výborně přečte článek o ekologické katastrofě na sokolovsku a je hned přijat. V roce 1995 začíná moderovat od půlnoci do šesti do rána. V roce 1997 ukončil školu a dostal nabídku od Evropy 2. V prosinci téhož roku začíná uvádět hitparádu PEPSI TOP 20. Zanedlouho přemýšlí jak vylepšit svoji image a rozhodne se tedy, že si na hlavě vytvoří z gelu malé copánky a začne nosit kožichy. V únoru během několika málo hodin napsal text k songu, který nazve TŘI SLOVA. Chce tím vyjádřit hlavně to, jak se cítí po psychické stránce.

V červnu začíná moderovat Ranní show. Vznikl seriál Ořechovka 90210, který později vychází na MC a CD. Z Leoše se tím pádem stává velmi populární český moderátor a začíná objíždět celou republiku. Singl TŘI SLOVA má překvapivě úspěch a začíná se jednat s hudebním vydavatelstvím Warner music o natočení celého alba. Jenže vydavatelství je proti a CD nevydá. V roce 2000 začíná na Evropě 2 rubrika - Mrázek ústředna. Leoš zde začíná excelovat s Patrikem Hezuckým. Roku 2002 dostal ocenění za 2. nejprodávanější album roku 2001 v kategorii zpěvák. Prodejnost byla 40 000 kusů.

Začal spolupracovat s TV NOVA, kde uváděl hitparádu ESO. Byl také vybrán k moderování třetí řady soutěže Česko hledá Superstar, Big Brother, anketu Český slavík, nebo nedávno hudební show X Factor. Zatím jeho jedinou filmovou rolí byla postava doktora ve filmu JAK BÁSNÍCI NEZTRÁCEJÍ NADĚJI od režiséra Dušana Kleina. Leoš je ženatý. Jeho manželkou je Monika Poslušná. Mají spolu jednoho syna, který se jmenuje Jakub.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

2016 Jak básníci čekají na zázrak
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
2003 Jak básníci neztrácejí naději

Dokumentární

2014 Integrácia 2014 (koncert)
2010 Michal David 50 - Mejdan roku (koncert)
2008 X Mix (koncert)

TV pořady

2016 Česká MISS 2016 (TV pořad)
2015 Ceny Anděl 2014 (TV pořad)
Česká MISS 2015 (TV pořad)
Show Leoše Mareše (TV pořad)
2014 Ceny Anděl 2013 (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska 2 (TV pořad)
CHART SHOW (TV pořad)
Kancelář Blaník (TV pořad)
Mattoni Koktejl Festival 2014 (TV pořad)
2013 Ceny Anděl 2012 (TV pořad)
Česko Slovensko má talent 4 (TV pořad)
Dé pětka (TV pořad)
Krása pomoci (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Mattoni Koktejl festival (TV pořad)
MISS Slovensko 2013 (TV pořad)
QI - na vše máme odpověď (TV pořad)
QI XL (TV pořad)
SLAVIA - hvězda na správném místě (TV pořad)
2012 Drzá Diana (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2011 Ceny Anděl 2010 (TV pořad)
Česko Slovenská SuperStar (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
Backstage (TV pořad)
Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Talentmania (TV pořad)
Tomu neuveríš (TV pořad)
2009 Anno 2008 - 15 let TV Nova (TV pořad)
Česko - Slovenská SuperStar (TV pořad)
2008 Burianův den žen s Eliškou Bučkovou (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
TýTý 2007 (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
2007 Český slavík Mattoni 2007 (TV pořad)
2006 Mejdan roku z Václaváku 2006 (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
TýTý 2005 (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Big Brother (TV pořad)
Koktejl smíchu (TV pořad)
2004 Česko hledá SuperStar (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2004 (TV pořad)
Pánský klub (TV pořad)
Silvestr 2004 (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Český slavík Mattoni 2003 (TV pořad)
Silvestrovský božský výběr (TV pořad)
2002 Taxi, prosím ! (TV pořad)
2001 Český slavík - Mattoni 2001 (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
Vabank (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Medúza (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Folkloreček (hudební videoklip)
2005 Svalnatec (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2015 Ceny Anděl 2014 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace