foto

Gavin Hood

  • nar. 12.5.1963 (53 let)
    Johannesburg, Jihoafrická republika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jihoafrický režisér, scenárista, producent a herec Gavin Hood před svou filmovou dráhou studoval nejprve práva v Johannesburgu a teprve poté nastoupil na filmovou školu v Los Angeles. Filmovou praxi získal natáčením vzdělávacích snímků pro jihoafrickou vládu. Za svůj film Tsotsi o citové proměně mladého kriminálníka získal v roce 2005 Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Špionážní snímek Odvlečen z roku 2007 je Hoodova první hollywoodská produkce. Hoodova tvorba se zaměřuje na morální dilemata hrdinů a problémy současné Afriky.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

2015 Eye in the Sky
2013 Enderova hra
2011 Lovci lebek (TV seriál)
2010 Tough Trade (TV film)
2009 X-Men Origins: Wolverine
2007 Odvlečen
2005 Tsotsi
2001 Pouští a pralesem (TV film)
1999 Reasonable Man, A
1998 Storekeeper, The

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace