foto

Russell Brand

  • nar. 4.6.1975 (41 let)
    Grays, Essex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Russell Brand se narodil 4. června 1975 ve Velké Británii. Jeho dětství bylo velmi složité protože jeho rodiče se rozvedli když mu bylo půl roku. Vychováván byl matkou ve velmi depresivním prostředí. V 17 letech byl sexuálně zneužíván vychovatelem. Kvůli těžce nemocné matce se musel odstěhovat a žít u příbuzných. Už od svého mládí značně inklinoval k požívání drog a byl vyloučen z mnoha škol kvůli své problémovosti.

Russell Brand se poprvé objevil v Hackney Empire New Act of the Year což je anglická národní, prestižní soutěž, která objevuje nové talenty, předvádějí zde takzvanou "stand up" comedy. V tomto roce se také objevil v další stand up show "Pablo Diablo's Cryptic Triptych". V roce 2000 se stal videožurnalistou na kanálu MTV kde ho ale po roce vyhodili kvůli dalšímu z jeho výstřelků. V roce 2002 se objevil v televizní show Cruise of the Gods a Bílé zuby. Jeho první známější účast byla ve filmu Penelope, kde si zahrál pouze malou roli Sama.  Potom hrál jednu z hlavních rolí ve filmu Holky z naší školky, nepříliš oceňovaného. V roce 2008 přišel zlom jeho kariéry ve filmu Kopačky, kde hrál postavu Aldouse Snowa, kterého ztvárnil i v dalším filmu tentokrát v hlavní roli Get him to Greek. Na základě těchto filmů se stal jedním z hlavních britských komiků. V roce 2009 byl v USA vydán Brandův knižní debut "My Booky Wook: A Memoir of Sex, Drugs and Stand-Up", autobiografie, která je dodnes velmi čtená a velmi dlouho se držela na prvním místě v žebříčku bestsellerů v The NY Times. V roce 2011 si také zahrál hlavní roli sympatického, alkoholově závislého mladíka ve filmu Arthur.

Russell Brand je velmi zajímavá postava v okruhu herectví, většinou hraje drogově a alkoholově závislé osobnosti i proto, že sám byl po mnoho let závislým člověkem. Býval závislý na heroinu a alkoholu. Je také považován za velkého sukničkáře a idola žen. 23 října 2010 se oženil se známou zpěvačkou Katy Perry a v roce 2012 se s ní rozvedl. Letos Brand namluví postavu Dr. Nefaria ve filmu Já, padouch 2 a zahraje si jednu z vedlejších postav v komedii Paradise.


Michal "MysakSim" Šimeček

Herecká filmografie

2016 Army of One
Trollové
Welcome to Essex
2013 Hříšná cesta do ráje
Já, padouch 2
Russell Brand: Messiah Complex
2012 Rock of Ages
Secret Policeman's Ball, The (divadelní záznam)
What About Dick?
2011 Arthur
Hop
2010 Bouře
Dostaň ho tam
Já, padouch
2009 Russell Brand in New York City (TV film)
2008 Kopačky
Pohádky na dobrou noc
2007 Abbey, The (TV film)
Holky z naší školky
Robbie the Reindeer in Close Encounters of the Herd Kind (TV film)
2006 Penelope
2002 Cruise of the Gods (TV film)
White Teeth (TV seriál)
1994 Mud (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Dokumentární

2015 Amy - a.z.
Russel Brand: Znovuzrození?
The Emperor's New Clothes
2014 Katy Perry: Getting Intimate (TV film)
2012 Katy Perry: Skutečná tvář
Russell Brand: From Addiction to Recovery (TV film)
2009 Monty Python - málem pravda (TV seriál)
Russell Brand: Scandalous - Live at the O2 Arena
2008 New Heroes of Comedy (TV seriál)
2007 100 Greatest Stand-Ups (TV film) - a.z.

TV pořady

2015 Charlie Brooker's Election Wipe (TV pořad) - a.z.
2012 Letní olympijské hry 2012 Londýn - Ceremoniál zakončení her (TV pořad)
Módní styl hvězd (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2010 (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
2008 MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
2007 Comic Relief 2007: The Big One (TV pořad)
The BRIT Awards 2007 (TV pořad)
2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)
2001 Movie Loft, The (TV pořad)
1980 Newsnight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 AKA... What a Life (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(137)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace