foto

Jonathan LaPaglia

  • nar. 31.8.1969 (47 let)
    Adelaide, South Australia, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jonathan je najmladší z troch bratov. Jeho najstarší brat Anthony LaPaglia je tiež herec a prostredný brat Michael pracuje ako predavač automobilov v Los Angeles. Jeho rodičia sú Eddie a Maria LaPagliovci. Pôvodne sa chcel venovať výtvarnému umeniu, ale mal pochybnosti o svojom talente. Na univerzite v austrálskom Adelaide vyštudoval medicínu a tri roky pracoval ako lekár v Adelaide a v Londýne.

V roku 1994 sa presťahoval do New Yorku, kde začal hrať v miestnom divadle. Zlom v jeho kariére nastal v roku 1996, kedy dostal rolu v seriáli "New York Undercover". Od roku 1998 hral hlavnú úlohu v seriáli Sedem dní, kde ako Frank Parker cestoval späť v čase, aby zachránil svet. Keď seriál v roku 2001 zrušili, dostal jednu z hlavných úloh v seriáli District. Jonathan hosťoval v mnohých ďalších TV seriáloch, medzi ktoré patria napríklad Castle, Sopranovci alebo NCIS. Od roku 1998 je ženatý s Ursule Brooks a majú spolu jedno dieťa.

Martin12500

Herecká filmografie

2014 Love Child (TV seriál)
The Reckoning
2013 V hlubinách
2011 Facka (TV seriál)
Seznam nežádoucích
Život za život (TV film)
2008 Jack Rio
Život je krásný
2007 Gryfon (TV film)
Za svitu měsíce (TV seriál)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Windfall (TV seriál)
2004 Čistá pravda (TV film)
Dead Will Tell, The (TV film)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2001 V tajných službách (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
Under Hellgate Bridge
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
1998 Origin of the Species
Sedm dní (TV seriál)
1997 Pozor na Harryho
1994 New York Undercover (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2011 The Making of The Slap (TV film)
2007 Making 'Cleaver' (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace