foto

Jonathan LaPaglia

  • nar. 31.8.1969 (47 let)
    Adelaide, South Australia, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jonathan je najmladší z troch bratov. Jeho najstarší brat Anthony LaPaglia je tiež herec a prostredný brat Michael pracuje ako predavač automobilov v Los Angeles. Jeho rodičia sú Eddie a Maria LaPagliovci. Pôvodne sa chcel venovať výtvarnému umeniu, ale mal pochybnosti o svojom talente. Na univerzite v austrálskom Adelaide vyštudoval medicínu a tri roky pracoval ako lekár v Adelaide a v Londýne.

V roku 1994 sa presťahoval do New Yorku, kde začal hrať v miestnom divadle. Zlom v jeho kariére nastal v roku 1996, kedy dostal rolu v seriáli "New York Undercover". Od roku 1998 hral hlavnú úlohu v seriáli Sedem dní, kde ako Frank Parker cestoval späť v čase, aby zachránil svet. Keď seriál v roku 2001 zrušili, dostal jednu z hlavných úloh v seriáli District. Jonathan hosťoval v mnohých ďalších TV seriáloch, medzi ktoré patria napríklad Castle, Sopranovci alebo NCIS. Od roku 1998 je ženatý s Ursule Brooks a majú spolu jedno dieťa.

Martin12500

Herecká filmografie

Filmy

2014 The Reckoning
2013 V hlubinách
2011 Seznam nežádoucích
Život za život (TV film)
2008 Jack Rio
Život je krásný
2007 Gryfon (TV film)
2004 Čistá pravda (TV film)
Dead Will Tell, The (TV film)
2000 Under Hellgate Bridge
1998 Origin of the Species
1997 Pozor na Harryho

TV seriály

2014 Love Child (TV seriál)
2011 Facka (TV seriál)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Miluj mě k smrti (S02E09)
2008 Sběratelé kostí (TV seriál)
Socha s lebkou (S04E07)
2007 Za svitu měsíce (TV seriál)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Windfall (TV seriál)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2001 V tajných službách (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
1998 Sedm dní (TV seriál)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2011 The Making of The Slap (TV film)
2007 Making 'Cleaver' (TV film)

TV pořady

2016 Australian Survivor (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace