foto

Gerardo Olivares

  • nar. 1960
    Córdoba, Andalucía, Španělsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gerardo Olivares (1960, Córdoba, Španělsko) procestoval celý svět a stal se jedním z nejrenomovanějších španělských dokumentaristů. Roku 1991 založil Transglobe Films, první španělskou produkční společnost zaměřenou na dokumentární filmy, natáčí pro Canal+ a TVE, Discovery Channel, National Geographic. Vybrané dokumenty: Tercer planeta I–II (Třetí planeta I–II), Últimos paraísos (Poslední ráje), Tibet: Libertad en el exilio (Tibet: Svoboda v exilu), El hambre en el mundo explicado a mi hijo (O hladu na světě pro mého syna). Jeho snímek Caravana (2005) vznikl v produkci společnosti El Deseo Pedra Almodóvara. V Karlových Varech byl uveden jeho hraný debut Velké finále (La gran final, 2006). Následující snímek 14 kilometrů (2007) získal na festivalu ve Valladolidu hlavní cenu Espiga de Oro. Subsaharská imigrace je také tématem připravovaného hraného dokumentu Bienvenido al paraíso (Vítejte v ráji).

Režijní filmografie

2015 Králové hor
2011 Mezi vlky
2006 Velké finále

Dokumentární

2007 14 kilometrů
2005 Caravana
Lovci (TV film)
2003 Sokolnictví (TV film)
2002 Hambre en el mundo explicada a mi hijo, El (TV film)
Herederos de la tierra (TV seriál)
2001 Mundos perdidos (TV seriál)
Nube sobre Bhopal, Una (TV film)
1999 Moradores del Himalaya (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace