foto

Adam Baldwin

  • nar. 27.2.1962 (54 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Adam Baldwin je americký herec, který se narodil 27.2.1962 ve státě Illinois v Chicagu. Vystudoval střední školu New Trier Township rovněž v Illinois, má tři děti a je ženatý s herečkou Ami Julius. Jeho velkým koníčkem je golf.

První významnější roli dostal již v roce 1980 a to jako Ricky Linderman ve filmu MY BODYGUARD, za svou kariéru se objevil v desítkách filmů a seriálů, takže si připomeňme jenom ty významnější: D.C. CAB (1983), FULL METAL JACKET (1987), THE X-FILES (2001-2002), INDEPENDENCE DAY (1996).

Nejvíce se však proslavil rolí Jaynea Cobba v seriálu FIREFLY (2002) a toutéž rolí ve filmu SERENITY (2005). K seriálu Firefly dokonce nahrál svou vlastní verzi písně "The Man They Call Jayne", kterou najdete mezi bonusy na DVD.

Nyní ho můžete vidět jako majora Johna Caseyho v novém seriálu NBC CHUCK a také propůjčil svůj hlas Clarku Kentovi v novém animovaném filmu Superman: Doomsday.

Matouš "dr.block" P.

Herecká filmografie

2014 Poslední loď (TV seriál)
2011 InSight
Láska bolí (TV seriál)
2010 The Assignment
Transformers Prime (TV seriál)
Young Justice (TV seriál)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Little Fish, Strange Pond
2008 Buy More (TV seriál)
Gospel Hill
Chuck Versus the Webisodes (TV seriál)
Tvrďák Taylor
2007 Chuck (TV seriál)
Superman: Soudný den
Zapomenutá kletba (TV film)
2006 Talk to Me (TV seriál)
Thirst, The
Za rozbřesku (TV seriál)
2005 Dobrodružství Poseidonu (TV film)
Inside, The (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Serenity
2004 Ďábelské oči
Magická hlubina 2
2003 Control Factor (TV film)
Firefly (TV seriál)
Srdce ze zlata (S01E13)
Poslední zpráva (S01E12)
Past (S01E11)
Gacy
Oživlá monstra (TV film)
2002 Betrayal
Firefly (TV seriál)
Objekty ve vesmíru (S01E14)
Válečné historky (S01E10)
Ariel (S01E09)
Bez dechu (S01E08)
Jaynovo město (S01E07)
další epizody
Keyman, The
Stíhačková rally
The X-Files: The Truth (TV film)
2001 Hra na dvě strany
Jackpot
Liga spravedlivých (TV seriál)
Pursuit of Happiness
Sbohem, má lásko
V dobrém i ve zlém
2000 Dr. Jekyll a pan Hyde (TV film)
Jackie Chan Adventures (TV seriál)
Patriot
Pokušení
1999 Angel (TV seriál)
1998 Gargantua (TV film)
Nebezpečné podezření (TV film)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1997 Hvězdná brána (TV seriál)
1996 Cape, The (TV film)
Den nezávislosti
Milenecký uzel
Mys (TV seriál)
Smoke Jumpers (TV film)
Vykradači těl
1995 Co si ušít do výbavy
Digitální muž
Sawbones (TV film)
Tajní operátoři (TV film)
Výměnný obchod (TV film)
1994 Slepá spravedlnost (TV film)
Treacherous
Wyatt Earp
1993 Akta X (TV seriál)
Eight Hundred Leagues Down the Amazon
Hořká sklizeň
Last Shot, The (TV film)
Padlí andělé (TV seriál)
Smrtící únik (TV film)
Studený pot
1992 Radio Flyer
Trýznivé pochybnosti (TV film)
1991 Kam tě den zavede
Murder in High Places (TV film)
Předem vinni
1990 Predátor II
1989 Hitman
Nejbližší příbuzenstvo
1988 Čokoládová válka
1987 Olověná vesta
1986 Bad Guys
Welcome Home, Bobby (TV film)
3:15
1985 Out of Time (TV film)
Poison Ivy (TV film)
1984 Hadley's Rebellion
Lehkomyslní
Pigs Vs. Freaks (TV film)
1983 Taxikáři
1980 Moje tělesná stráž
Obyčejní lidé

Dokumentární

2010 Chuck Fu and Dim Sum
Chuck Season Two: Dude in Distress - Explore Some of This Season's Best Action Sequences
2007 Full Metal Jacket: Between Good and Evil
2006 Done the Impossible: The Fans' Tale of 'Firefly' and 'Serenity'
2004 X Files: The Making of 'The Truth', The

TV pořady

2012 Firefly 10th Anniversary: Browncoats Unite (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace