foto

Matt LeBlanc

  • nar. 25.7.1967 (49 let)
    Newton, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matt LeBlanc narozen 25. července roku 1967 v Newtonu ve státě Massachusetts se kdysi vůbec nezajímal o herectví. Měl slabost pro motorky. První motorku dostal již v osmi letech. Po účasti ve spoustě amatérských soutěží si uvědomil, že mu motorky mohou zajistit slibnou kariéru. Ale Mattova máma se o něj bála a tak jeho sen ztroskotal. Tak se tedy zaměřil na stolařinu a snažil se ji spojit se svou láskou k umění.

Po absolvování střední školy Newton North v r. 1985 se rozhodl přestěhovat do New York City. Tam se dostal k herectví, ale jen ke komerčnímu. V roce 1987 získal Matt role v televizních reklamách například na Levi's 501 Jeans, Coca-Colu a Doritos. Stejně tak se objevil ve spotu na Heinz kečup, který vyhrál Zlatého Lva v roce 1987 na filmovém festivalu v Cannes.

Matt LeBlanc se formálně začal zdokonalovat v herectví v roce 1988. Bezmála za rok potom dostal roli v seriálu "TV 101". Tím se mu nabídla možnost odstěhovat se do Los Angeles. LeBlanc si svůj filmový debut odbyl snímkem "Lookin Italian". A aby toho nebylo málo, v tom samém roce dostal roli v "Přátelích" , kde hrál Joeyho. Po ukončení seriálu Přátelé se pustil do pokračování v seriálu JOEY.

Jeho manželkou je Melissa McKnight, s kterou se oženil v roce 2003 a má s ní jednu holčičku Marinu LeBlanc, která se narodila 8. února 2004. Právě teď žije Matt v L.A. se svým psem Lady kterého koupil za čtyřicet dolarů. Mattovy další koníčky jsou skok padákem, závody aut, a focení krajin.

Milos "Sasa2002" Backovsky (<a href=http://joey.tvpratele.info/mattbio.php>joey.tvpratele.info</a>)

Herecká filmografie

2016 Man with a Plan (TV film)
Man with a Plan (TV seriál)
2014 Diagnóza žárlivost
2011 Epizody (TV seriál)
Terapie online (TV seriál)
2004 Joey (TV seriál)
2003 Charlieho andílci: Na plný pecky
2001 Komando v sukních
2000 Charlieho andílci
1998 Ztraceni ve vesmíru
1997 Red Shoe Diaries 7: Burning Up
1996 Ed
1994 Holky z polepšovny (TV film)
Mafiánský synek
Přátelé (TV seriál)
1993 Mlýnek na maso
Prváci (TV seriál)
Red Shoe Diaries 3: Another Woman's Lipstick
1992 Vinnie & Bobby (TV seriál)
1991 Top of the Heap (TV seriál)
1990 Cokoli za přežití (TV film)
1988 TV 101 (TV seriál)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)

Dokumentární

2004 Schůzka s Drew
Životopisy: Ohlédnutí s Přáteli (TV film)

TV pořady

2016 68. Emmy Awards (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Top Gear 2010 (TV pořad)
2001 Friends: The Stuff You've Never Seen (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)

Hudební videoklipy

1995 Tom Petty and the Heartbreakers: Playback (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace