foto

Michal Novinski

  • nar. 4.10.1971 (45 let)
    Žilina, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Novinski (1971, Žilina) je slovenský hudobný skladateľ. Je autorom hudby desiatok divadelných hier, filmov a televíznych inscenácií na Slovensku aj v zahraničí.

Za svoju tvorbu získal už niekoľko významných ocenení. V roku 2011 získal ako jediný Slovák ocenenie Český lev za hudbu do filmu oskarového režiséra Jana Svěráka KUKY SA VRACIA. Za svoj vôbec prvý počin pre celovečerný hraný film, pôvodnú hudbu k filmu režiséra Jiřího Chlumského NEDORŽANÝ SĽUB, získal v roku 2009 najprestížnejšie slovenské filmové ocenenie Slnko v sieti. Je autorom hudby väčšiny filmov úspešného slovenského dokumentaristu Pavla Barabáša.

Za svoju prácu pre divadlo získal celkom tri ocenenia DOSKY za najlepšiu scénickú hudbu. Pravidelne komponuje hudbu k predstaveniam SND a Národného divadla v Prahe. Medzi Novinského posledné práce patrí aj pôvodná hudba k oceňovanému filmu V TIENI (rež. David Ondríček, 2012), ktorú napísal s dlhoročným spolupracovníkom Janom P. Muchowom a za ktorú si spoločne odniesli cenu Českej filmovej kritiky.

Ocenenia:

ČESKÝ LEV 2012
Cena Českej filmovej a televíznej akadémie za najlepšiu filmovú hudbu do filmu V TENI rež. David Ondríček

CENA ČESKEJ FILMOVEJ KRITIKY 2012
Cena Českej filmovej kritiky za najlepšiu pôvodnú hudbu do filmu V TENI rež. David Ondríček

ČESKÝ LEV 2010
Cena Českej filmovej a televíznej akadémie za najlepšiu filmovú hudbu do filmu KUKY SA VRACIA rež. Jan Svěrák

Novinski.sk

Skladatelská filmografie

2017 Po strništi bos
2016 Drobci (TV seriál)
Učitelka
2015 Wilsonov
2014 Andělé všedního dne
Tři bratři
2013 Yuki Onna
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pasťák (S03E16)
Krása bolí (S03E15)
Osmé nebe (S03E14)
Klára (S03E13)
Tajné pohřby (S03E12)
další epizody
Mesto tieňov (TV seriál)
Biele mäso (S02E10)
Vražedná sieť (S02E09)
Sladká smrť (S02E08)
Vlčia krv (S02E07)
Pandorina skrinka (S02E06)
další epizody
Tygři ve městě
Ve stínu
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Podraz (S02E16)
Slušný chlapec (S02E15)
Messenger (S02E14)
Pistole (S02E13)
Baronka (S02E12)
další epizody
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Vesnická balada (S02E09)
Otázka víry (S02E06)
Nenávist (S02E05)
Miluj bližního svého (S02E04)
Legionář (S02E03)
další epizody
Kuky se vrací
2009 Nedodržený slib
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Korunní princ (S01E13)
Posedlost (S01E12)
Manželský kosočtverec (S01E11)
Loupež (S01E10)
Baba na zabití (S01E09)
další epizody
Mesto tieňov (TV seriál)
Nebezpečné vzťahy (S01E10)
Sériový vrah (S01E09)
Únos (S01E08)
Lúpež (S01E07)
Úmyselné nehody (S01E06)
další epizody
Na rozchodnou (TV film)
2000 Vyhnanci
1998 Život, který ti dávám (TV film)
1997 Celý muž (TV film)

Dokumentární

2016 Sloboda pod nákladom
Tajomné Karpaty - Život v oblakoch
5 October
2015 Herec: Ivan Mistrík (TV film)
2014 vlna vs. břeh
2011 Železná díra
2010 Mongolsko - Ve stínu Čingischána
2008 Carstensz - Sedmá hora
2007 Neznáma Antarktída
2006 Tepuy - Cesta do hlbín Zeme
2005 Pururambo - prales, kde se zastavil čas
2004 Amazonia vertical
2002 OMO - Cesta do praveku
2000 Tajuplné Mamberamo

Herecká filmografie

TV pořady

2013 Ceny české filmové kritiky 2012 (TV pořad)
Český lev 2012 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace