foto

Tomáš Materna

  • nar. 14.7.1991 (24 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš Materna se narodil 14. července 1991 v Československu. Je narozen ve znamení Raka. Jako malý kluk navštěvoval taneční kursy a později hrál v několika muzikálech po celých Čechách. Při jednom představení si ho všimli zástupci modelingové agentury a tím odstartovala jeho kariéra. V sedmi letech začínal focením katalogů, pak přišly nabídky na natáčení reklam a filmů. Vedle něj se občas v nějaké roli mihne i jeho starší sestra Tereza.

Už jako mladý začal dabovat seriály a filmy. V roce 1991 daboval v úspěšném seriálu KUTIL TIM. Další roli, kterou nadaboval byla v roce 1993 a to v CHŮVA K POHLEDÁNÍ. Daboval zde syna úspěšného producenta z New Yorku. V roce 1998 daboval v seriálu OKOUZLENÍ. Mohli jsme ho slyšet i v jiných méně úspěšných seriálech.

Jako malý hrál například v seriálu ČESKÝ ROBINSON. POLITIK A HEREČKA. V únoru 2007 měl premiéru film MAHARAL - TAJEMSTVÍ TALISMANU, kde Tomáš hraje vnuka (Davida) bohatého Čechoameričana Aarona Cohena (Bořivoj Navrátil). David se dává se svými kamarády Alenou (Adriana Neubauerová) a malým Ondrou (Matyáš Valenta) do pátrání po pokladu. Další Tomášovou rolí byla hlavní role v pohádce O KOMINICKÉM UČNI A DCEŘI CUKRÁŘE, což je vánoční romantický příběh a v televizi ho vysílali na Štědrý den na ČT1.

Nyní ho můžeme slýchat v seriálech a současných dabovaných filmech.

Petr "Džef!" Janovský

Herecká filmografie

2016 Zemřít šťastný
2015 Fotograf
2014 Fotograf T. (amatérský film)
Vinaři (TV seriál)
2013 Kameňák 4
Maturita
Nevinné lži (TV seriál)
2011 4teens (TV seriál)
2007 Bestiář
Maharal - Tajemství talismanu (TV seriál)
O kominickém učni a dceři cukráře (TV film)
2006 Maharal - Tajemství talismanu
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2001 Politik a herečka (TV film)
2000 Český Robinson (TV film)

TV pořady

2013 Generace Y (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Ewa Farna: Z nálezů a krás (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace