foto

Jörn Donner

  • nar. 5.2.1933 (84 let)
    Helsinky, Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Herecká filmografie

2017 Toivon tuolla puolen
2009 Výslech - vyp.
2006 Donna Paukku (TV seriál)
2002 Kuutamolla
1992 Uuno Turhapuro, Suomen tasavallan herra presidentti
1990 Hyvät herrat (TV seriál)
1988 Lauran huone (studentský film)
1986 Riisuminen
1984 Angelas krig
Schmutzige Geschichte, Eine
1983 Hockeyfeber
Regina ja miehet
1979 Högaktningsfullt J. L. Runeberg (TV film)
1978 Män kan inte våldtas
1977 Hemåt i natten
1973 Baksmälla
Mommilan veriteot 1917
1972 Hellyys
1970 Naisenkuvia
1969 69 - Sixtynine
1968 Asfalttilampaat
Mustaa valkoisella
1967 Bezradní

Dokumentární

2017 Citizen Schein
2016 Peter von Bagh
2015 Mika Kaurismäki, elokuvaohjaaja (TV film) - a.z.
2013 Ammatti: elokuvaohjaaja - Jörn Donner (TV film)
Neljä keskustelua Jörn Donnerin maailmasta
2012 Ammatti: elokuvaohjaaja - Pirjo Honkasalo (TV film) - a.z.
Itse asiassa kuultuna: Jörn Donner (TV film)
Palme
Rouva Presidentti
2010 Mannerheim - Jörn Donnerin kertomana (TV seriál) - vyp.
2009 Casper och den förbjudna filmen (TV film)
2008 Pravda o sauně (TV film)
2003 Jörn Donnerin kuusi elämää (TV seriál)
Sininen laulu - Suomen taiteiden tarina (TV film)
2002 Hurrit (TV seriál)
2000 Laila Hietamiehen Hylätyt talot, autiot pihat
1999 Perkele - lisää kuvia Suomesta (TV seriál)
Sukkien euroelämää
1998 Hurja vuosi 1968 (TV film)
Ingmar Bergman: Om liv och arbete (TV film)
1995 Diktonius - sanat elävät! (TV film)
1994 Hollywood tuli Haapamäelle
1992 Valta, voima ja markkinavoima (TV film)
1982 Yhdeksän tapaa lähestyä Helsinkiä
1980 Vuosi 1952 (TV film)
1978 Bergman-kansio
1971 Perkele! Kuvia Suomesta
1954 Aamua kaupungissa

TV pořady

2016 Jussi Gaala 2016 (TV pořad)
2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad) - a.z.
Loirinuotiolla (TV pořad)
2014 Jussi Gaala 2014 (TV pořad)
2013 Docventures (TV pořad)
2012 Enbuske & Linnanahde Crew (TV pořad)
Itsenäisyyspäivän vastaanotto (TV pořad)
2011 Presidentinvaali 2012 (TV pořad)
2009 Ajankohtainen kakkonen ja A-studio 40 v (TV pořad)
Puoli seitsemän (TV pořad)
10 kirjaa rakkaudesta (TV pořad)
2008 Strada (TV pořad)
2007 Mansikkapaikka (TV pořad)
100 vuotta, 100 minuuttia (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)
Ruben & Joonas (TV pořad)
2003 Harakanpesä (TV pořad)
Vaarallinen risteys (TV pořad)
2002 Hyppönen Enbuske Experience (TV pořad)
Pakkoruotsia på svenska teatern (TV pořad)
Yokotai (TV pořad)
2001 Randström & Co (TV pořad)
1999 Joonas Hytönen show (TV pořad)
Punainen lanka (TV pořad)
1998 Uutisvuoto (TV pořad)
1997 Aamu-TV (TV pořad)
1994 Småstadberättelser (TV pořad)
1986 Musta kanava (TV pořad)
1967 Jatkoaika (TV pořad)
1965 Jörn Donner kertoo Helsingistä (TV pořad)

Střihačská filmografie

Zvukařská filmografie

Spisovatelská filmografie

2000 Presidentti (TV film) - kniha
1984 Angelas krig - kniha
Schmutzige Geschichte, Eine - kniha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace