foto

Justus von Dohnányi

  • nar. 2.12.1960 (56 let)
    Lübeck, Šlesvicko-Holštýnsko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Justus Von Dohnányi, nemecký filmový, televízny herec a režisér pochádza zo známej rozvetvenej umeleckej rodiny von Dohnányi, ktorých korene pochádzajú z územia dnešného Maďarska, Slovenska a Nemecka (Ernst von Dohnányi - maďarský klavirista a skladateľ, Hans von Dohnanyi - právnik, dôstojník a účastník atentátu na Hitlera, Klaus von Dohnanyi - nemecký politik a starosta Hamburgu, Johannes von Dohnanyi - žurnalista, dopisovateľ a spisovateľ, Christoph von Dohnányi - nemecký dirigent a šéfdirigent viacerých zahraničných hudobných telies, Oliver von Dohnányi - slovenský dirigent, šéf opery Moravskoslezského národného divadla v Ostrave a zároveň aj riaditeľ Opery SND.

Justus je synom dirigenta Christopha von Dohnányi. Herectvo vyštudoval na Hochschule für Musik und darstellende Künste v Hamburgu. Už počas štúdií dostával prvé úlohy v Stadttheater vo Frankfurte a v Thalia Theater v Hamburgu. Prvú filmovú úlohu dostal v roku 1999 v medzinárodnom koprodukčnom filme Jakob der Lügner. Je často obsadzovaný do nemeckých TV filmov.

V roku 2001 dostáva vedľajšiu úlohu vo filme Das Experiment, kde hrá s Christianom Berkelom. V roku 2004 hrá v dvoch filmoch z obdobia 2. svetovej vojny Pád Tretej ríše a Hitlerova elita.

V lete 2006 debutoval Justus von Dohnányi ako režisér filmom Bis zum Ellenbogen, kde bol aj producentom, scenáristom a zahral si aj vo vedľajšej úlohe. Film bol nominovaný na nemeckú filmovú cenu Deutschen Filmpreis 2008.

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

2017 Der Hund begraben
Charite (TV seriál)
2015 Dáma ve zlatém
Der Bankraub (TV film)
Desaster
Frau Müller muss weg
Polizeiruf 110 - Kreise (TV film)
Pomoc, zmenšil jsem učitelku
Tatort - Hinter dem Spiegel (TV film)
Tatort: Wer bin ich? (TV film)
2014 Der letzte Kronzeuge - Flucht in die Alpen (TV film)
Památkáři
2013 Hanni & Nanni 3
Klan Wagnerů (TV film)
Tod an der Ostsee (TV film)
2012 Ludvík II. Bavorský
Náš kamarád Yetti
Ruhm
Sakra, kluku!
2011 Hindenburg (TV film)
Srdce mužů... a jedna opravdová láska
Tatort - Eine bessere Welt (TV film)
Velký sen
2010 Das Leben ist zu lang
Der Grosse Kater
Stralsund - Ausser Kontrolle (TV film)
Tatort - Der Fluch der Mumie (TV film)
Unter Verdacht - Laufen und Schiessen (TV film)
Žid Süss - Film bez svědomí
2009 Dr. Hope - Eine Frau gibt nicht auf (TV film)
Es liegt mir auf der Zunge (TV film)
Frühlings Erwachen (TV film)
Mužská srdce
2008 Buddenbrookovi (TV film)
Hardcover
Jeden a půl rytíře
Stubbe - Von Fall zu Fall: Auf dünnem Eis (TV film)
Tatort - Blinder Glaube (TV film)
2007 Bis zum Ellenbogen
Eine gute Mutter (TV film)
Ein Spätes Mädchen (TV film)
Fürchte dich nicht (TV film)
GG 19 - Eine Reise durch Deutschland in 19 Artikeln
Tajemný poklad Tróje (TV film)
2006 Der die Tollkirsche ausgräbt
Der Tote am Strand (TV film)
Schuld und Rache (TV film)
Starkes Team - Dunkle Schatten, Ein (TV film)
Vineta
2005 Enigma - Eine uneingestandene Liebe (TV film)
Tatort - Wo ist Max Gravert? (TV film)
Vom Suchen und Finden der Liebe
2004 Napola: Hitlerova elita
Pád Třetí říše
Tramper
2003 Otisk
September
Weihnachtsmann über Bord! (TV film)
2002 Amen.
Operation Rubikon (TV film)
Tatort - Flashback (TV film)
2001 Experiment
Třídní sraz (TV film)
Wambo (TV film)
2000 Blondine sucht Millionär fürs Leben (TV film)
Bonhoeffer: Agent of Grace
Stubbe - Von Fall zu Fall: Baby-Deal (TV film)
1999 Delta Team - Auftrag geheim! (TV seriál)
Dostatek důkazů (TV film)
Jackiino dítě (TV film)
Jakub lhář
Jeden svět nestačí
Jets - Život na hraně (TV seriál)
Sturmzeit (TV seriál)
1998 Úhlavní nepřátelé - Špatné rozhodnutí (TV film)
1997 Lisa Falk - Eine Frau für alle Fälle (TV seriál)
1995 Bij dál, malé srdce! (TV film)
Zwischen Tag und Nacht (TV seriál)
1994 Wildente, Die (TV film)
1993 Die Umarmung des Wolfes (TV film)
Gute Merbach, Der (TV film)
1991 Stíny včerejška (TV seriál)
1986 Großstadtrevier (TV seriál)

Dokumentární

2005 Videotagbuch von Dennis Gansel

TV pořady

2003 Zibb (TV pořad)

Režijní filmografie

2015 Desaster
2013 Tatort - Schwindelfrei (TV film)
2011 Tatort - Das Dorf (TV film)
2007 Bis zum Ellenbogen

Scenáristická filmografie

2015 Desaster
2013 Tatort - Schwindelfrei (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace