foto

Frank Collison

  • nar. 14.2.1950 (66 let)
    Evanston, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Frank Collison se narodil 14. února 1950 v Evanstonu, ve státě Illinois. Pochází z divadelnické rodiny. Poprvé se Frank dostal k herectví už v šesti měsících, kdy ho jeho otec John (herec a autor divadelních her) a jeho matka Peg (režisérka) pomalu začali obsazovat do svých her. Když byl Frank ještě chlapec, dělal asistenta svému otci během jeho vystupování s one man show o Abrahamu Lincolnovi. Frankův otec dělal tuto show na počest stého výročí Lincolnova prvního uvedení do úřadu ve Washingtonu DC. Frank hrál v této show mladého Tada Lincolna.

Mimo herectví pracoval Frank také jako lesní hasič, dispečer plenkových služeb nebo jako učitel. Frank stále hraje v divadle off Broadway, ale i v regionálních divadlech v Bostonu, Denveru a v Kalifornii. Doposud se objevil ve více než 150 představeních.

Od divadla se Frank dostal i k filmu, kde ztvárnil bezpočet rolí. Mezi jeho nejznámější filmy patří například Scottův POSLEDNÍ SKAUT (1991), THE MAJESTIC (2001) Franka Darabonta, Shyamalanovy snímky VESNICE (2004) a STALO SE (2008) nebo komedie MŮJ SOUSED ZABIJÁK 2 (2004), kde si zahrál poskoka mafiánského kmotra Lazlo Gogolaka. Frank je velmi dobře znám z účinkování v televizním seriálu "Doktorka Quinnová", kde hrál telegrafistu. Frank má na svém kontě i několik epizodních rolí, například v seriálech "Monk", "Carnivale", "Star Trek", "My Name Is Earl" nebo "Invaze".

Frank je jedním ze zakládajících členů divadelního sboru Pacific Resident Theatre Ensemble v Kalifornii, který získal více než 25 ocenění "Los Angeles Drama Critics Circle Award". Frank bydlí v Los Angeles společně se svou ženou Laurou Gardnerovou a svými třemi dětmi.

Jakub "becki_tu" Hašek

Herecká filmografie

2016 Pee-wee's Big Holiday
2015 L.A. Slasher
2014 Pirate's Code: The Adventures of Mickey Matson
Sons of Summer, The
2013 Mr. Pickles (TV seriál)
2012 Hitchcock
2010 Radio Free Albemuth
Syčák Hesher
2008 Pants on Fire
Stalo se
2006 Satanův měsíc (TV film)
2005 Callback
Invaze (TV seriál)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Můj soused zabiják 2
Ohnivý oceán
Podezření nula
Vesnice
2003 Ach ty ženy!
Carnivale (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
2001 Crack in the Floor, A
Kamufláž
Majestic
Svět podle Prota
2000 Bratříčku, kde jsi?
1999 Doktorka Quinnová (TV film)
1997 Buddy
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1994 Do háje, no a co
Dohasínající světla
Investigator, The (TV film)
Moje letní story
1993 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Johnny Bago (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
12:01 (TV film)
1992 Nechci už zpátky (TV film)
Půlnoční podraz
Trávníkář
1991 Dollman
Gangsteři
My Life and Times (TV seriál)
Poslední skaut
1990 Oheň Gabrielův (TV seriál)
Proč já?
Tulácké sny
Zběsilost v srdci
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1988 Elvíra-vládkyně noci
Lebkouni
Sliz
1987 Amazonky na Měsíci
Into the Homeland (TV film)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
The Bronx Zoo (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
Wired to Kill
1985 Compleat Al, The
Grunt! The Wrestling Movie
Měsíční svit (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Night Court (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace