foto

Mac McDonald

  • nar. 18.6.1949 (66 let)
    Long Island, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mac McDonald se narodil 18. června 1949 na Long Islandu v New Yorku. Poprvé se před kamerou objevil v 25 letech ve filmu ROLLERBALL. Ale povolání herce začal konat až od roku 1984, kdy se začal objevovat ve velmi malých rolích v mnoha filmech a seriálech.

Objevoval se v Hollywoodských trhácích vedle slavných hvězd. V roce 1986 si zahrál pod taktovkou Jamese Camerona ve VETŘELCÍCH, o rok později po boku Christophera Reeva v SUPERMAN IV nebo v roce 1989 vedle Jacka Nicholsona v BATMANOVI.

K ČERVENÉMU TRPASLÍKOVI se dostal hned při jeho počátku a dostal roli kapitána Franka Hollistera. V prvních dvou sezonách se objevil ve třech dílech a v roce 1999 se v poslední sézoně objevoval už stabilně ve všech epizodách, kromě Televize Kryton. Celkem se tak objevil v 10 dílech. Objevil se i v mnoha bonusech.

V nedávné době Mac dotočil film FLYBOYS (RYTÍŘI NEBES), kde ztvárnil poměrně významnou postavu šerifa Detweillera a zahrál se v seriálu LITTLE BRITAIN. V roce 2008 si zahrál s Woody Harrelsonem v koprodukčním thrilleru TRANSSIBERIAN.

VAčkoliv se Mac objevil ve více než 60 filmech a seriálech a se stoprocentní jistotou ho zahlédl každý z nás v nějakém holywoodském trháku, zůstává pro diváka téměř neznámý. Neznámý ale není pro fanouška Červeného trpaslíka, který si ho bude pamatovat jako „pana špínu, pupkáče číslo 204,“ prostého pekaře, jenž se stal kapitánem Červeného trpaslíka, kapitána Franka Hollistera.

Martin "gogos" Prokeš

Herecká filmografie

2015 Somnus
2009 Pád do tmy 2
Pach krve 3
2008 Transsibiřský expres
2007 Odstřelovač
2006 Rytíři nebes
2004 Black Books (TV seriál)
Malá sázka (S03E04)
Pod kontrolou
2003 Between Iraq and a Hard Place (TV film)
Malá Velká Británie (TV seriál)
Trevor's World of Sport (TV seriál)
2002 MI5 (TV seriál)
2001 Formula 51
2000 Moje rodina (TV seriál)
1999 Mladý Indiana Jones: Přízračný vlak
Waiting Time, The (TV film)
1998 Lazebník sibiřský
Stiff Upper Lips
1997 Divoká stvoření
Lust for Glorious (TV film)
Man Who Made Husbands Jealous, The (TV film)
Pátý element
1996 Gulliverovy cesty (TV film)
1995 Glam Metal Detectives (TV seriál)
Kavanagh QC (TV seriál)
Oh, Doctor Beeching! (TV seriál)
One for the Road (TV seriál)
Red Dwarf: Smeg Outs
1994 Imaginatively Titled Punt & Dennis Show, The (TV seriál)
Riskantní poslání (TV film)
1993 Lethal Exposure (TV film)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
Tomorrow People, The (TV seriál)
1991 Amérique en otage, L' (TV film)
Prisoner of Honor (TV film)
1990 Back Home (TV film)
Jeeves and Wooster (TV seriál)
Memphiská kráska
Noc lišky (TV film)
Plod noci
Ruský dům
The Tragedy of Flight 103: The Inside Story (TV film)
Zbraň
1989 Batman
Souputníci (TV film)
Stay Lucky (TV seriál)
1988 Červený trpaslík (TV seriál)
1987 French and Saunders (TV seriál)
London Embassy (TV seriál)
Superman 4
The New Statesman (TV seriál)
1986 Boon (TV seriál)
Lovejoy (TV seriál)
Půlměsíční ulice
Strašidelné líbánky
Strong Medicine (TV film)
Vetřelci
1985 Edge of Darkness (TV seriál)
Přání smrti 3
1984 Elektrické sny
Přísně tajné!
1982 We'll Meet Again (TV seriál)
1975 Rollerball
1971 Alias Smith and Jones (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace