foto

Ondřej Soukup

  • nar. 2.5.1951 (65 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ondřej Soukup se narodil 2. května 1951 v Praze, kde také roku 1975 absolvoval konzervatoř. Od té doby působil v mnoha jazzových a popových kapelách jako baskytarista (např. v Pražském výběru), ale počátkem 80. let se začal věnovat spíše skládání a aranžování hudby.

V roce 1983 složil hudbu ke svému prvnímu celovečernímu filmu DRUHÝ TAH PĚŠCEM. Od té doby vytvořil hudební doprovod k více než dvaceti dalším celovečerním snímkům. V roce 1998 přišlo první významné ocenění v podobě Českého lva za hudbu k filmu Juraje Jakubiska NEJASNÁ ZPRÁVA O KONCI SVĚTA. Velmi často si ho ke svým filmům vybíral Jan Svěrák - Soukup složil hudbu k jeho filmů jako KOLJA, AKUMULÁTOR 1 či TMAVOMODRÝ SVĚT, za který dokonce dostal dalšího Českého lva. Posledním celovečerním filmem se Soukupovou hudbou jsou (opět Svěrákovy) VRATNÉ LAHVE.

S současné době je ženatý s Gabrielou Osvaldovou a má syna Františka. Spolu s manželkou úzce spolupracují s Lucií Bílou, pro kterou složil album Missariel oceněné pěti českými cenami Grammy. V roce 2000 měl premiéru Soukupův muzikál Johanka z Arku, který se i po více než dvou letech hrál v divadle Ta Fantastika osmkrát týdně.

Ollie235

Herecká filmografie

1976 Dům Na poříčí

Dokumentární

2013 ČT Live - Pražský výběr (koncert)
Tajemství Jiřího Korna (TV film)
Tajemství Lucie Bílé (TV film)
2010 ČT Live - Nightwork (koncert)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
Lucie Bílá Best of Video
2007 Lucie 007 (TV film)
2004 Lucie Bílá: Láska je Láska
1995 Kdo je kdo - Daniel Landa (TV film)
1992 Kdo je kdo (TV seriál)

TV pořady

2015 Ceny české filmové kritiky 2014 (TV pořad)
Kombo (TV pořad)
SuperStar 2015 (TV pořad)
2014 Muži proti ženám (TV pořad)
TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
2013 Ceny Anděl 2012 (TV pořad)
SuperStar 2013 (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Český lev 2011 (TV pořad)
Iveta (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2011 Český slavík Mattoni 2011 (TV pořad)
Legendy popu (TV pořad)
Moje místo (TV pořad)
Pokondr live (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
2010 Český slavík Mattoni 2010 (TV pořad)
Robin Hood: Cesta ke slávě (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2008 Český slavík Mattoni 2008 (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
2004 Česko hledá SuperStar (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
2000 Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Zlatíčka (TV pořad)
1995 Host do domu (TV pořad)
1983 Houslové klíče Karla Gotta (TV pořad)

Hudební videoklipy

1993 Daniel Landa: Jó, ulice! (hudební videoklip)
1992 Lucie Bílá - Láska je láska (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(290)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace