foto

Branko Ivanda

  • nar. 25.12.1941 (74 let)
    Split, Chorvatsko, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Branko Ivanda má za svou třicetiletou kariéru na svém kontě spoustu televizních i dokumentárních filmů a především televizních seriálů. Za svou televizní tvorbu získal několik prestižních ocenění na významných mezinárodních festivalech (Mar del Plata, Londýn, Los Angeles, New York, Berlín...).

Debutoval v roce 1968 dramatem Gravitacija ili fantasticna mladost cinovnika Borisa Horvata s Rade Šerbedžijou v hlavní roli. V roce 1978 natočil film Prijeki sud. V roce 1982  thriler Zlocin u skoli  a v roce 1983 drama Noc poslije smrti s Milenou Dravić a Radem Šerbedžijou. V roce 2003 režíroval výpravné historické drama Jezdec (Konjanik), za které získal Zlatou Arénu v Pule a několik dalších cen. V roce 2011 měla premiéru jeho komedie Lea i Darija.

Vyučuje na Akademii dramatických umění v Záhřebu.

Jiří "dzira" Fiala

Režijní filmografie

2013 Zora dubrovacka (TV seriál)
2011 Lea a Darija
Pod sretnom zvijezdom (TV seriál)
2008 Sve ce biti dobro (TV seriál)
2007 Ponos Ratkajevih (TV seriál)
2006 Obični ljudi (TV seriál)
2005 Ljubav u zaledju (TV seriál)
2003 Jezdec
2001 Dubrovački škerac (TV film)
2000 Poezija i revolucija - studentski strajk 1971
1992 Sestre
1984 Pet mrtvih adresa (TV film)
1983 Noc poslije smrti
U logoru (TV film)
1982 Zločin u školi
1981 Kasno, natporucnice! (TV film)
1978 Bombaski proces (TV film)
Prijeki sud
1975 Zec (TV film)
1974 Psihopati (TV film)
1973 Drveni sanduk Tomasa Vulfa (TV film)
Ljetni dan na otoku (TV film)
1972 Sammy (TV film)
1968 Gravitacija ili fantastična mladost činovnika Borisa Horvata

Dokumentární

1974 Gotika i renesansa Jadrana
1973 Kad bi nestalo vode

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace