foto

Helena Dvořáková

  • nar. 30.1.1979 (37 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v Brně. Už na gymnáziu byla členkou divadelního souboru. Hrála na příčnou flétnu a také zpívala s folkovou kapelou a ve sboru. Pod vlivem spolužáků Jana Mikuláška (v současné době divadelní režisér) a Marka Cpina (v současné době scénograf) se přihlásila na JAMU - obor činoherní herectví - kterou v roce 2002 absolvovala. Už během studia JAMU hostovala v Městském divadle v Brně, kde působila i po studiích - a to až do roku 2006. Už zde na sebe výrazně upozornila - např. jako Sally Bowles v CABARETU, Lavínie ve hře SMUTEK SLUŠÍ ELEKTŘE, Athéna ve hře ODYSSEIA. V roce 2005 si zahrála na letních divadelních slavnostech v německém Mayenu v hrách: MUŽ Z LA MANCHA a ŠUMAŘ NA STŘEŠE.

Hostující režisérka Hana Burešová (se kterou spolupracovala H.Dvořáková mj. na brněnské inscenaci ZNAMENÍ KŘÍŽE, za kterou byla nominována na Cenu Alfréda Radoka) ji přiměla ke změna angažmá a od roku 2006 přesídlila Helena Dvořáková z Brna do Prahy a stala se členkou Divadla v Dlouhé. Česká televize uvedla přenosy některých divadelních představení, na kterých se podílela a to vždy jako v hlavní roli: LÉKAŘ SVÉ CTI, FAIDRA, a MAŠKARÁDA ANEB FANTOM OPERY. Za postavu Anežky Nulíčkové ve hře MAŠKARÁDA získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon GRAND festivalu smíchu v Pardubicích a za titulní postavu FAIDRY získala Cenu Alfréda Radoka a byla nominávana na cenu Thálie. Několikrát hostovala na scéně divadla Ungelt (NIEKUR, ORIGAMI).

V televizi se objevila v seriálech ČETNICKÉ HUMORESKY, ČERNÁ SANITKA a hlavně KRIMINÁLKA ANDĚL, ve které ztvárnila roli psycholožky Jany Chládkové. První filmovou zkušenost získala v roce 2009 v krátkém filmu MAMÁNEK. Zatím největší filmovou příležitost získala v témže roce ve filmu STÍNU NEUTEČEŠ, kde se setkala s Jaroslavou Adamovou a Pavlem Landovským.

Kevin "Kevinator" Kevinator

Herecká filmografie

2016 Lída Baarová
2015 Reportérka (TV seriál)
V souboji (E03)
V plamenech (E02)
Nad první kauzou (E01)
2014 Raluca
Serena
Schmitke
2013 Colette
2012 L'olimpiade nascosta (TV film)
Ve vlaku
2011 Naši furianti (divadelní záznam)
Písně Kosmické (studentský film)
2010 Fatal Failure
Lékař své cti (divadelní záznam)
Polední úděl (divadelní záznam)
2009 Maškaráda čili Fantom Opery (divadelní záznam)
Stínu neutečeš
Zasaženi bleskem (TV film)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Faidra (divadelní záznam)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
2002 Koločava (divadelní záznam)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Vdavky za všechny prachy (S02E03)

TV pořady

2012 Ceny Thálie 2011 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace