foto

Lou Diamond Phillips

  • nar. 17.2.1962 (55 let)
    námořní základna Subic Bay, Filipíny
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po štúdiu drámy a filmovej techniky na univerzite v Texase našiel uplatnenie v divadle. V druhej polovici 90. rokov sa dokázal prebojovať s veľkým úspechom v hre Kráľ a ja až na Broadway.

Vďaka rôznorodej krvi, ktoré mal v žilách, sa stal ideálnym prototypom Indiánov či dokonca Eskymákov (TIEŇ VLKA). Úspechy prišli krátko po zahájení hereckej kariéry (začiatok 80. rokov): spevák Ritchie Valens v LA BAMBA Luisa Valdeza, dráma STAND AND DELIVER, teen-western Christophera Caina MLADÉ PUŠKY, kde hral Kiefer Sutherland, s ktorým sa stretol aj v drsnom buddy movie RENEGÁTI Jacka Sholdera a nestratili sa spolu ani v MLADÝCH PUŠKÁCH 2, ktoré však v pamäti utkveli hlavne vďaka na Oscara nominovanej pesničke „Blaze of Glory“. Niekoľkými filmami sa prejavil ako scenárista (AMBITION), ale veľký úspech nezaznamenal, detto ani ako režisér (MESTO SIOUXOV).

V druhej polovici 90. rokov prestal byť pokladaný za hviezdu, ale okrem neúspechov prevažne v hororovom žánri (SUPERNOVA, NETOPIERE, RED WATER), dokázal stvoriť výrazné vedľajšie party: muž, ktorý si začne s vydatou ženou počas BÚRKY v lesnej chatke a postaví tak proti sebe šialeného Charlesa Dancea, neúprimný seržant Monfriez v Zwickovej ODVAHE POD PAĽBOU (jeho otec bol u nármocnítva a umrel 1965), podrazácky nájomný vrah Cisco v akčnej komédii BIG HIT, policajt v utajení (za transvestitu) v prepadáku Harrisona Forda DETEKTÍVOVIA Z HOLLYWOODU.

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2018 Tao of Surfing
2017 Loca
6 Rounds of Chloë
2016 The Night Stalker
2015 Sky
33 životů
2014 Sequoia
The Wisdom to Know the Difference
2013 Sanitarium
2012 Filly Brown
2011 Criminal Behavior (TV film)
Magnetické tornádo (TV film)
2010 Bez šance
Invited, The
2009 Angel and the Bad Man (TV film)
Na křídlech lásky (TV film)
Obludárium (TV film)
2008 Death Toll
Che Guevara: Partyzánská válka
Návrat osamělého jezdce (TV film)
Nikomu nevěř
2007 Backyards & Bullets (TV film)
Paralelní svět (TV film)
2006 Aquaman (TV film)
El Cortez
Fingerprints
Striking Range
2005 Alien Express (TV film)
Vražda na Presidiu (TV film)
Vzpomínáme (TV film)
Záhada Bermudského trojúhelníku (TV film)
2004 Drsné městečko (TV film)
Grandpa's Place
2003 Absolon
Detektivové z Hollywoodu
Poker Night
Rudá voda (TV film)
Stunt C*cks
2002 Hranice odvahy
Naked Movie
Noční loupež
V podezření
2001 Knight Club
Oběšenec (TV film)
Route 666
Wolf Lake (TV film)
2000 Nejlepší způsob, jak zemřít
Řezník, kněz a prostitutka
Supernova
1999 Bats Abound
Netopýři
Téměř bez šance
Zrcadlový princ (TV film)
1998 Adversaries, The (TV film)
Big Hit
Feťáci
1996 Bouře (TV film)
Hodina pomsty
Odvaha pod palbou
1995 Wharf Rat, The (TV film)
1994 Město Siouxů
Nebezpečný dotek
Override (TV film)
Pasák
Tetovaná Tereza
1993 Nejvyšší spravedlnost
Wind in the Wire (TV film)
1992 Stín vlka
1991 Avenue Z Afternoon (TV film)
Ctižádost
Temný vítr
1990 Bouřící Portoriko
Harley
Mladé pušky II
Prvotní síla
Větrný démon
1989 Renegáti
Špatně zorganizovaná loupež
1988 Dakota
Mladé pušky
Ukaž, co umíš
1987 La Bamba
Three Kings, The (TV film)
1986 Trespasses
1984 Interface
Time Bomb (TV film)

TV seriály

2016 Elena z Avaloru (TV seriál)
Longmire (TV seriál)
The Stuff Dreams Are Made Of (S05E10)
Continual Soiree (S05E09)
Stand Your Ground (S05E08)
další epizody (10)
The Crossroads of History (TV seriál)
2015 Longmire (TV seriál)
What Happens on the Rez... (S04E10)
Shotgun (S04E09)
Hector Lives (S04E08)
další epizody (10)
Mrtvý bod (TV seriál)
Authentic Flirt (S01E09)
Tři věže (S01E07)
2014 Longmire (TV seriál)
Ashes to Ashes (S03E10)
Counting Coup (S03E09)
Harvest (S03E08)
další epizody (10)
2013 Ironside: Na straně zákona (TV seriál)
Longmire (TV seriál)
Bad Medicine (S02E13)
A Good Death Is Hard to Find (S02E12)
Natural Order (S02E11)
další epizody (13)
Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší dovolená (S04E15)
2012 Longmire (TV seriál)
Unfinished Business (S01E10)
Dogs, Horses and Indians (S01E09)
An Incredibly Beautiful Thing (S01E08)
další epizody (10)
2011 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Hozená rukavice (S02E20)
Blokáda (S02E19)
Obsazení (S02E15)
další epizody (7)
Město žen (TV seriál)
Čas rozhodnutí (S02E20)
Osamělý západ slunce (S02E18)
2010 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Oživení (S02E10)
Cloverdale (S02E05)
Procitnutí (S02E03)
další epizody (8)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Život (S01E09)
Země (S01E07)
Temnota (S01E04)
další epizody (5)
Zvíře (TV seriál)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
2002 24 hodin (TV seriál)
8:00 p.m.-9:00 p.m. (S01E21)
7:00 p.m.-8:00 p.m. (S01E20)
2001 Wolf Lake (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)

Dokumentární

2009 Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.
2005 Film Trix
2002 Untold Triumph: America's Filipino Soldiers, An
1997 Big Guns Talk: The Story of the Western (TV film)
1993 Willie Nelson: The Big Six-0 (koncert)
1992 Panama Deception, The

TV pořady

2010 Celebrity Close Calls (TV pořad)
2009 2009 World Series of Poker (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Imagine Dragons: Radioactive (hudební videoklip)
1997 Michael Jackson: HIStory on Film - Volume II (hudební videoklip)
1989 Michael Jackson - Liberian Girl (hudební videoklip)
1987 Los Lobos - La Bamba (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2018 Tao of Surfing
2009 Na křídlech lásky (TV film)
1994 Město Siouxů
Nebezpečný dotek

TV seriály

2000 Resurrection Blvd. (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace