foto

Hana Holišová

  • nar. 6.8.1980 (35 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hana Holišová se narodila 6. srpna 1980 v Brně do rodiny dirigenta Evžena Holiše a sólistky Hany Horké. Vystudovala Střední pedagogickou školu v Boskovicích a poté absolvovala studium činoherního herectví na brněnské JAMU. Po skončení studia se tři roky věnovala činohře a muzikálu. Jejím debutem byla role Kathy Seldenové v muzikálu Zpívání v dešti v Mahenově divadle v Brně.

V roce 2002 se objevila ve filmu BRAK v roli Adély. V letech 2006 – 2009 ztvárnila Annu Peškovou v seriálu TV Prima RODINNÁ POUTA (poté VELMI KŘEHKÉ VZTAHY). V roce 2008 si zahrála ve filmu ANGLICKÉ JAHODY a v roce 2009 v povídce Novoroční projev z cyklu 3 PLUS 1 S MIROSLAVEM DONUTILEM.

Markéta "Cherish" .

Herecká filmografie

2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Policie Modrava (TV seriál)
2014 Doktori (TV seriál)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
Škola základ života (divadelní záznam)
Vetřelci a lovci: Užij si se psem (TV film)
2010 Dokonalá svatba (divadelní záznam)
Kudykam (divadelní záznam)
2008 Anglické jahody
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2002 Brak
1991 Tankový prapor

TV pořady

2016 Ceny Thálie 2015 (TV pořad)
Mattoni Koktejl festival (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2013 Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace