foto

Brad Anderson

  • nar. 1964
    Madison, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brad Anderson (1964, Madison, USA) studoval film se zaměřením na etnografii na Bowdoin College v Brunswicku v Maine a filmovou produkci v Londýně. Jeho první snímek Darien Gap byl v roce 1996 úspěšně uveden na festivalu v Sundance. V roce 1997 ho časopis Variety označil za jednoho z deseti nejslibnějších nezávislých režisérů Ameriky. Svou pověst jen potvrdil, když v Sundance o rok později úspěšně uvedl film Next Stop Wonderland a na festivalu v Deauville za něj získal Velkou cenu a Cenu diváků. Zaujal i svými následujícími snímky Happy Accidents (2000) a Session 9 (2001). V Sundance letos vzbudil zaslouženou pozornost i jeho industriální psychologický thriller Mechanik.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2017 High Wire Act
2016 Frequency (TV seriál)
Pilot (E01)
2015 The Man in the High Castle (TV seriál)
Truth (S01E07)
Zoo (TV seriál)
First Blood (S01E01)
2014 E.A. Poe: Podivný experiment
Forever (TV seriál)
2013 Já a robot (TV seriál)
Slaměný vrah (E13)
Pozorovatel (E12)
Narušení (E11)
Hranice dokonalosti (E10)
Stvořitel (E09)
další epizody
Tísňová linka
2012 Alcatraz (TV seriál)
Midnight Sun (TV film)
2011 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Souboj století (S02E09)
Lovci zločinců (TV seriál)
The Killing (TV seriál)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Belle Femme (S01E09)
Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
Rubicon (TV seriál)
Treme (TV seriál)
Vanishing on 7th Street
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Podstata strachu (TV seriál)
Transsibiřský expres
2005 Mistři hrůzy (TV seriál)
Vetřelci z hlubin (TV seriál)
2004 Mechanik
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Inferno (S02E11)
2002 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
2001 Vražedná terapie
2000 Happy Accidents
1998 Příští stanice Ráj
1996 Darien Gap, The
1995 Frankenstein's Planet of Monsters!
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Herecká filmografie

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace