foto

Brad Anderson

  • nar. 1964
    Madison, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brad Anderson (1964, Madison, USA) studoval film se zaměřením na etnografii na Bowdoin College v Brunswicku v Maine a filmovou produkci v Londýně. Jeho první snímek Darien Gap byl v roce 1996 úspěšně uveden na festivalu v Sundance. V roce 1997 ho časopis Variety označil za jednoho z deseti nejslibnějších nezávislých režisérů Ameriky. Svou pověst jen potvrdil, když v Sundance o rok později úspěšně uvedl film Next Stop Wonderland a na festivalu v Deauville za něj získal Velkou cenu a Cenu diváků. Zaujal i svými následujícími snímky Happy Accidents (2000) a Session 9 (2001). V Sundance letos vzbudil zaslouženou pozornost i jeho industriální psychologický thriller Mechanik.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2017 High Wire Act
2014 E.A. Poe: Podivný experiment
2013 Tísňová linka
2012 Midnight Sun (TV film)
2010 Vanishing on 7th Street
2008 Transsibiřský expres
2004 Mechanik
2001 Vražedná terapie
2000 Happy Accidents
1998 Příští stanice Ráj
1996 Darien Gap, The
1995 Frankenstein's Planet of Monsters!

TV seriály

2016 Frequency (TV seriál)
Pilot (E01)
2015 Forever (TV seriál)
The Last Death of Henry Morgan (E22)
The Man in the High Castle (TV seriál)
Truth (S01E07)
Zoo (TV seriál)
First Blood (S01E01)
2014 Forever (TV seriál)
The Ecstasy of Agony (E08)
Pilot (E01)
2013 Já a robot (TV seriál)
Slaměný vrah (E13)
Pozorovatel (E12)
Narušení (E11)
další epizody (13)
2012 Alcatraz (TV seriál)
Lovci zločinců (TV seriál)
Legacy (S01E12)
2011 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Souboj století (S02E09)
The Killing (TV seriál)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Belle Femme (S01E09)
Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
Rubicon (TV seriál)
Treme (TV seriál)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Podstata strachu (TV seriál)
2005 Mistři hrůzy (TV seriál)
Vetřelci z hlubin (TV seriál)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Inferno (S02E11)
2002 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Cena (S01E10)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Herecká filmografie

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace