foto

Sofía Vergara

  • nar. 10.7.1972 (44 let)
    Barranquilla, Kolumbie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sofía Margarita Vergara se narodila 10. července 1972 ve čtvrtém největším kolumbijském městě Barranquilla. Jak už to u krásných žen bývá, byla objevena módním fotografem na pláži. Netrvalo dlouho a ze Sofie se stala poměrně známá modelka, přičemž sama Sofia měla i herecké ambice, takže zanedlouho začala vystupovat i v kolumbijské televizi. Práce modelky jí taktéž umožnila finančně podporovat svoji rodinu a proto se vzdala studia na univerzitě. Byla tváří společnosti Pepsi pro Latinskou Ameriku a natočila pro ni reklamu. V osobním životě se jí taktéž dařilo a velmi brzo si vzala svojí první lásku, načež se jí ve dvaceti letech narodil syn Manuel. Odstěhovala se do Bogoty a vystupovala v televizních show FUERA DE SERIE.

Filmovou kariéru začala v roce 2002 komedií VELKÝ PRŮŠVIH, ve kterém ztvárnila roli služky Niny, která se zamiluje do bezdomovce Puggyho. Film Barryho Sonnenfelda (Muži v černém) byl přijat kladně a Sofia zaujala. Následně natočila další komedii VŠECHNY CHTĚJÍ PAPIHO, která ale u kritiků propadla. Neoriginální zápletka, špatný scénář a málo vtipu málem pohřbily její, do té doby rozkvétající, kariéru. Následující roky ji obsazovali buď režiséři méně ambiciózních snímků (PERFEKTNÍ SERVIS, 24. DEN), nebo hostovala v málo známých seriálech (EVE). Obrat k lepšímu nastal v roce 2005, ve kterém Sofia Vergara hrála ve dvou kvalitních filmech, ČTYŘI BRATŘI a LEGENDY Z DOGTOWNU, přičemž minimálně v prvním snímku byla její role docela významná. Jenže nabídky na seriózní a kvalitní filmy stále nepřicházely.

Sofia nakonec definitivně prorazila v jiné oblasti než filmy, v televizních seriálech. Americkou produkci si vyzkoušela v epizodní roli vysoce ceněného seriálu VINCENTŮV SVĚT. Následně dostala roli jako pravidelná postava seriálů HOT PROPERTIES a o 2 roky později ZASTÁNCI BLAHOBYTU. Oba seriály naneštěstí pro Sofii nevydržely déle než jednu sezónu. Ve své vlasti byla vybrána dokonce do jedné z hlavní rolí remaku Zoufalých manželek AMAS DE CASA DESESPERADAS. Konečný průlom nastal v roce 2010 s rolí Glorie v seriálu TAKOVÁ MODERNÍ RODINKA. Za ztvárnění této postavy byla dokonce nominovaná na cenu Emmy za nejlepší výkon herečky ve vedlejší roli v komediálním seriálu. Cenu sice nezískala, ale to ji nemusí mrzet, neboť seriálu byla schválena druhá řada a Sofii tak může i v televizním sezóně 2010 – 2011 sledovat přibližně 10 mil. pravidelných diváků, jež si show během prvního roku vysílání získala.

Přestože se nakonec Sofia prosadila v televizi, na filmy nezanevřela a objevila se ve vedlejších rolích komedií Tylera Perryho MEET THE BROWNS a MADEA GOES VE VĚZENÍ. V současné době natáčí celovečerní verzi legendárního seriálů ŠMOULOVÉ, ve které ztvární jednu z lidských postav. Budoucnost má tak Sofia, která se pravidelně umísťuje na předních příčkách nejkrásnějších žen světa, veskrze růžovou.

Richard "Rssa" Maschtowský

Herecká filmografie

2016 The Brits Are Coming
2015 Divoká dvojka
Heat
2014 Šéf
2013 Fading Gigolo
Machete zabíjí
Útěk z planety Země
2012 Tři moulové
2011 Happy Feet 2
Šmoulové
Šťastný Nový rok
2009 Madea Goes to Jail
Taková moderní rodinka (TV seriál)
2008 Meet the Browns
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
Fuego en la sangre (TV seriál)
Zastánci blahobytu (TV seriál)
2006 Amas de casa desesperadas (TV seriál)
Muži na stromech (TV seriál)
Trhni si!
Výprodej
2005 Čtyři bratři
Hot Properties (TV seriál)
Legendy z Dogtownu
2004 Perfektní servis
Rodney (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
24. Den
2003 Eve (TV seriál)
Všechny chtějí Papiho
2002 Escándalo del mediodía, El (TV seriál)
Velký průšvih
2001 My Wife and Kids (TV seriál)
2000 Club La Bomba (TV seriál)
1999 A que no te atreves (TV seriál)
1995 Acapulco, cuerpo y alma (TV seriál)

Dokumentární

2015 Unfiltered with Renee Young (TV seriál)

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
2015 WWE Hell in a Cell (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
67th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2006 Sexy celebrity (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace