foto

Hana Seidlová

  • nar. 1.8.1962 (54 let)
    Písek, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Hana Seidlová pochází z jihočeského Písku a již jako dítě se prosadila recitací veršů. Navzdory matce, která z ní chtěla mít učitelku, vystudovala herectví na hudebně-dramatickém oddělení Státní konzervatoře v Praze (1983). Již v době studií hrála epizodní role ve filmu (LEŤ, PTÁKU LEŤ, 1978). Po ukončení studií na konzervatoři hrála v Městském divadle pracujících v Mostě (1983-2000, později Městské divadlo Most), kde dostala řadu výrazných hereckých příležitostí (Figarova svatba, Hrátky s čertem, Jakub a jeho pán, Nebezpečné vztahy).

Ještě před příchodem do Prahy dostala Hana Seidlová možnost uplatnit své herectví znovu i před filmovou kamerou, opět ale v malých úlohách (POSTEL, 1998; MRTVEJ BROUK, 1998). V roce 2000 nastoupila Hana Seidlová do Divadla Pod Palmovkou, kde působí dodnes. Na této scéně podává výrazné výkony, které inklinují k jejímu spíše pudovému herectví, hrála v mnohých klasických kusech (Cyrano z Bergeracu, Vláda tmy, Višňový sad, Figarova svatba), diváky zaujala ale i v moderně (Letní hosté, Výstřely na Broadwayi, Návrat do pekla), zvláštní zmínku si pak zasluhuje představení Edith a Marlene, za které byla nominována na Cenu Thálie (2003; za hlavní roli Edith Piaf).

Filmovým divákům se Hana Seidlová znovu připomněla nevelkou úlohou učitelky (PUPENDO, 2003), mohli jsme ji vidět ve filmech ROMÁN PRO ŽENY (2005) nebo VÁCLAV (2008). Začala pracovat také pro televizi a menší role odehrála v seriálech (PROČ BYCHOM SE NETOPILI, 2008; KRIMINÁLKA ANDĚL, 2008; HRABĚNKY, 2008), před kamerou stála i v rámci projektů studentů FAMU.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2016 V jiném stavu
2015 Fotograf
Táta (studentský film)
2014 Stopy života - Na plný úvazek (TV film)
2013 Obchodníci
Případ pro rybáře (TV film)
2010 Bludičky (TV film)
Kudykam (divadelní záznam)
2009 3 sezóny v pekle
2008 Generálka (studentský film)
Mr. Johnson
Nestyda
2007 Hodina klavíru (TV film)
Václav
2005 Oběti: Hadí tanec (TV film)
Restart
2004 Agentura Puzzle: Pohřeb (TV film)
Román pro ženy
2003 Pupendo
Smrt pedofila (TV film)
Tajemný svícen (TV film)
2001 Naše děti (TV film)
Nikdo neměl diabetes (TV film)
2000 Český Telecom, dobrý den
1999 Otevřené dveře (studentský film)
1998 Mrtvej brouk
Postel
To je Balkán (studentský film)
1978 Leť, ptáku, leť!
Podej mi ruku a přestaň se bát (TV film)

TV seriály

2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Nové perspektivy (S02E17)
Rapl (TV seriál)
Zatmění (S01E05)
2015 Atentát (TV seriál)
Veterán (E02)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Vítěz nejde do finále (E04)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Totožnost (S01E09)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Škoda lásky (TV seriál)
Májová romance doktora Mráze (S01E02)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Helena (TV seriál)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Hřích profesora Sodomky (E02)
Zázraky života (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Bezdomovci (S01E02)
Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Hraběnky (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace