foto

Andy Richter

  • nar. 28.10.1966 (49 let)
    Grand Rapids, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andy Richter, celým menom Paul Andrew Richter, sa narodil a vyrastal v meste Grand Rapids, v americkom štáte Michigan. Pochádza zo štyroch detí. Jeho matka Glenda navrhovala kuchynské linky a otec Laurence učil ruštinu na Indiana University viac ako 32 rokov. Jeho rodičia sa rozviedli, keď mal 4 roky, neskôr sa jeho otec priznal, že je homosexuál.

Je švédskeho a nemeckého pôvodu. V roku 1980 Andy študoval komediálne herectvo na Kolumbijskej univerzite v Chicagu. Zúčastňoval sa aj na hraní a písaní scenárov v študentských filmoch. Potom, čo opustil univerzitu v roku 1988, pracoval ako asistent produkcie na komerčných natáčaniach v Chicagu. Neskôr začal písať scenáre pre televíznu show Jonathana Brandmeiera.

V roku 1993 ho najali, aby produkoval Late Night s Conanom O'Brienom. Pôvodne najatý ako producent bol neskôr Andy "povýšený" na Conanovho parťáka v show, ktorá sa vysiela už viac ako 20 rokov. A tým sa začala aj jeho herecká kariéra.

Andy sa častokrát mihol v mnohých seriáloch (napr. Will a Grace, Monk), ale aj v pár známych komédiách (napr. Ľadovo ostrí, Šialené rande, Dr. Doolittle 2, Scary movie 2). Takisto prepožičal hlas Mortovi z Madagaskaru.

Jeho žena Sarah Thyra sa rovnako venuje komédii, a to ako herečka i spisovateľka. Majú dve deti, Mercy a Williama.

Patrik "p0uNc3r" Eštok

Herecká filmografie

2018 Madagascar 4
2016 Funny or Die Presents: Donald Trump's the Art of the Deal: The Movie (TV film)
2014 All Hail King Julien (TV seriál)
Jason Nash Is Married
Pan kritik (TV seriál)
Tučňáci z Madagaskaru
2013 Brooklyn Nine-Nine (TV seriál)
Madly Madagascar
Sean Saves the World (TV seriál)
Walter Mitty a jeho tajný život
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
Madagaskar 3
2010 Penguins of Madagascar - Operation: DVD Premiere, The
Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
The Penguins of Madagascar - Operation: Get Ducky
2009 Příšerky z podkroví
Šťastný a veselý Madagaskar (TV film)
2008 Madagaskar 2: Útěk do Afriky
Mighty B! (TV seriál)
Poloprofesionál
Prop 8: The Musical
Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
Tučňáci z Madagaskaru (TV seriál)
2007 Andy Barker, P.I. (TV seriál)
I.Q.: Génius
Ledově ostří
Procedure, The
2006 Clark and Michael (TV seriál)
Metalocalypse (TV seriál)
Nové trable staré Christine (TV seriál)
Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec
Studio 30 Rock (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Lenny, zázračný pes
Madagaskar
Sběratelé kostí (TV seriál)
2004 Death and Texas
Father of the Pride (TV seriál)
Jeden den v New Yorku
Quintuplets (TV seriál)
Seeing Other People
2003 Arrested Development (TV seriál)
Lunchbox Chronicles, The (TV film)
Lyon's Den, The (TV seriál)
On the Spot (TV seriál)
Šílený rande
Vánoční skřítek
Všechno je relativní (TV seriál)
2002 Andy Richter Controls the Universe (TV seriál)
Běž, Ronnie, běž!
Frank McKlusky
Martin & Orloff
Můj přítel Monk (TV seriál)
True Meaning of Christmas Specials, The (TV film)
Velký průšvih
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
2001 Dr. Dolittle 2
Scary Movie 2
Tak nevyhrožuj
2000 DAG (TV seriál)
Dr. T a jeho ženy
Ed (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Záhada Blair Witch 2 - a.z.
1999 Děsivá pravda (TV seriál)
Strangers with Candy (TV seriál)
1998 LateLine (TV seriál)
Tenká růžová čára
Upright Citizens Brigade (TV seriál)
Will a Grace (TV seriál)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Good Money
1994 Plavčík
1993 Nepochybně pravdivá dobrodružství údajné texaské vražedkyně (TV film)

Dokumentární

2014 Misery Loves Comedy
2013 Arrested Development Documentary Project, The
2011 Conan O'Brien Can't Stop
2005 Aristocrats, The
2003 End of the Century
2002 Brilliant But Cancelled (TV film)
Gigantic (A Tale of Two Johns)
The Perfect Pitch (TV film)
2001 Kids in the Hall: Same Guys, New Dresses
1999 Barenaked in America
1998 SexTV (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2005 A.S.S.S.S.C.A.T.: Improv (TV pořad)
2003 Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 Primetime Glick (TV pořad)
Wild Desk Ride (TV pořad)
2000 WWE Royal Rumble (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace