foto

Pavel Horváth

  • nar. 22.4.1975 (41 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český fotbalový záložník a reprezentant Pavel Horváth se narodil 22. dubna 1975 v Praze.

S fotbalem začínal v Břevnově, v sedmi letech se dostal do Sparty, za kterou však před přestupem do Jablonce odehrál v lize pouze jeden zápas. Po několika letech v Jablonci se vrátil do Prahy, ovšem do Slavie, odkud se do dostal i do české reprezentace. V roce 2000 odešel do portugalského Sportingu Lisabon, o rok později do tureckého Galatasaraye. Ani v jednom z klubů příliš neuspěl, a tak se v lednu 2002 vrátil do Česka. Zamířil do severočeského klubu FK Teplice. V současnosti hraje za Viktorii Plzeň, se kterou se účastnil i Ligy mistrů.

Celkem odehrál v letech 1999 až 2002 v A-mužstvu české reprezentace 19 zápasů, gól nevstřelil. Kvůli silné konkurenci hráčů jako Pavel Nedvěd, Patrik Berger a Vladimír Šmicer v národním mužstvu Horváth příliš prostoru nedostal. Čtyřikrát zvítězil v české anketě Fotbalista roku v kategorii Osobnost ligy. Čtyřikrát vyhrál Českou ligu a šestkrát Český pohár a jednou Superpohár, v Portugalsku jedenkrát ligu a i pohár.

Je podruhé ženatý, první manželkou byla Hedvika, současná manželka Jana Kollera. S druhou manželkou Janou má dceru a syna.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

2016 Decibely lásky

TV pořady

2014 T-Mobile Fotbalista roku 2013 (TV pořad)
2013 20 let Gambrinus ligy (TV pořad)
2011 Pokondr live (TV pořad)
2008 Pustit žilou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace