foto

Alexander Hemala

  • nar. 3.9.1952 (63 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hlasatel a moderátor. Vystudoval žurnalistiku na Karlově univerzitě. Od roku 1973 pracuje v České televizi. Jeho hlas se stal poznávacím znamením a ikonou ČT. Roku 2005 byla pozice hlasatele, na které doposud pracoval, oficiálně zušena. Po krátké odmlce mu byl nabídnut post režiséra denního vysílání, tuto pracovní nabídku přijal. V nedávném rozhovoru pro nejmenovaný časopis se popsal jako člověk, kterého zná v Čechách snad každý ale jeho tvář či hlas si jen stěží kdo dokáže zařadit.

Pazuzu "Abes" Pazuzu

Herecká filmografie

2015 Přístav (TV seriál)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
2014 Bastardi (TV seriál)
2011 Čertova nevěsta
2010 Bastardi
2009 Alles Gute
Veni, vidi, vici
Vyprávěj (TV seriál)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)
O život
Trapasy (TV seriál)
2006 Prachy dělaj člověka
2001 Černí andělé (TV seriál)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
Válka ve třetím poschodí (TV film)
1998 Za zdí (TV film)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Zpráva pro příští století (studentský film)
1972 Smrt si vybírá

Dokumentární

2015 Tajemství Dalibora Jandy (TV film)
2013 5P Smetanovy Litomyšle (TV film) - vyp.
2010 Avantgarda: Úsvit avantgardy
ČT Live - Nightwork (koncert)
2009 13. komnata Alexandra Hemaly (TV film)
2006 Klobouk Jiří Wimmer (TV film)
2004 Český sen
1989 Hory Krušné (TV film)

TV pořady

2014 COOL TRAIN aneb 5 let na COOLu (TV pořad)
2013 Barrandovská abeceda (TV pořad)
Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Což takhle dát si VIP? (TV pořad)
Galashow 60 (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Dobrý večer, Česko! (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Karel Vlach - 100 let (TV pořad)
Kolo plné hvězd (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
2010 Autoškola národa (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Devatero řemesel (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 One Man Show (TV pořad)
2006 Atlet roku 2006 (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2001 Receptář prima nápadů (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace