foto

Libor Pixa

  • nar. 1979
    Strakonice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvoval tříleté bakalářské studium výpočetní techniky na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích a studoval výtvarné umění na Jihočeské univerzitě pod vedením ak.mal. Romana Kubičky. Vystudoval animovanou tvorbu na Filmové a televizní fakultě Akademie múzických umění v Praze pod vedením prof. Břetislava Pojara.

Vytvořil již několik krátkometrážních animovaných filmů, pracoval na mnoha reklamách a v současnosti pracuje na 3D večerníčku pro Českou televizi. Za svůj film PsiCHO získal mnoho festivalových ocenění (nejlepší český krátký animovaný film a cena publika na festivalu Anifestu 2006, 2. místo na festivalu Anima Mundi 2006 a další). Za svůj poslední film Graffitiger získal Cenu Magnesia Českého lva 2011 za nejlepší studentský film. Specializuje se na 3D počítačovou animaci, kterou také vyučuje na pražské FAMU.

Režijní filmografie

2013 Nejmenší slon na světě (TV seriál)
2011 Autopohádky
2010 Graffitiger (studentský film)
2007 Hrůzné náhody (studentský film)
2005 Psi-Cho (studentský film)
2004 Afrika (studentský film)
Já do lesa (studentský film)

Scenáristická filmografie

2011 Autopohádky
2010 Graffitiger (studentský film)
2007 Hrůzné náhody (studentský film)
2005 Psi-Cho (studentský film)

Kameramanská filmografie

2005 Psi-Cho (studentský film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace