foto

David Lee Smith

  • nar. 8.9.1963 (53 let)
    Birmingham, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec David Lee Smith se narodil a své dětství prožil v americkém velkoměstě Birminghamu (největší město Alabamy). Svoji střední školu ovšem absolvoval až ve vzdáleném Oregonu. Následné vysokoškolské studium strávil jak v rodné Alabamě, kde vystudoval University of Alabama, tak rovněž v Texasu, kde pro změnu studoval na Southern Methodist University a získal zde titul MFA (obdoba českého titulu MgA. - magistr umění).

Jako herec debutoval v roce 1992 v americkém "nekonečném seriálu As the World Turns. Další jeho kariéra se ubírala rovněž tímto směrem a David několik následujících let hrál ve spoustě televizních seriálů. Za zmínku stojí například opakující se role v seriálech Pacific Blue, The Naked Truth a Providence. Ze seriálů, pro českého diváka o něco známějších můžeme jmenovat třeba drobné role v seriálu CSI: Crime Scene Investigation a JAG.

Na svojí první filmovou roli si počkal až do svých 36 let, kdy se objevil ve filmu Klub rváčů v postavě Waltera. Jednalo se o drobnou roli a David poté opět pokračoval především jako seriálový herec - ve filmech se objevoval velmi sporadicky. Jeho nejznámějším a je možné říci i dosavadním vrcholem kariéry byla hlavní role v povedeném sci-fi filmu The Man from Earth v roce 2007. V tomto filmu si zahrál záhadnou postavu vědce/14 tis. let starého kromaňonce. Bohužel i po tomto filmu David na velký zlom ve své herecké kariéře stále čeká.

Naposledy jsme měli možnost vidět Davida jako seržanta Ricky Stetlera v seriálu CSI: Miami.

Mr.Martyk

Herecká filmografie

2016 Sick People
2013 Crimson Winter
2010 Janie Jones
2009 Výhled odsud (TV film)
2007 Pozemšťan
Zodiac
2005 Big Empty, The
Vzpomínáme (TV film)
2004 Mysterious Skin
2003 Like Family (TV seriál)
Manipulátor (TV seriál)
2002 Dlouhá cesta
Kriminálka Miami (TV seriál)
Podivná tajemství
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Jack & Jill (TV seriál)
Klub rváčů
Providence (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)
Fame L.A. (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
Savannah (TV seriál)
Správná Susan (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
The Naked Truth (TV seriál)
1994 Polibky a objetí (TV film)
1992 Dangerous Curves (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace