foto

Henry Cavill

  • nar. 5.5.1983 (33 let)
    Jersey, Normanské ostrovy, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Henry William Dalgliesh Cavill vyrůstal v Jersey, na malém ostrově mezi Anglií a Francií. Má čtyři batry, jeho vysněnou rolí je Alexandr Veliký, má rád rugby, které ale kvůli zranění už nehraje a zajímá se o egyptologii. Chodil na internátní školu (Stowe Schoole), kde si zahrál v mnoha hrách.

Byl první volbou Stephanie Meyerové pro roli Edwarda v adaptaci STMÍVÁNÍ. Než ovšem došlo k natáčení, bylo Henrymu 25 let a na roli 17tiletého Edwarda Culena se nehodil. Účastnil se konkursu na roli Bruce Waynea/Batmana v BATMAN ZAČÍNÁ, roli však získal Christian Bale. Po tom, co neuspěl ani v konkursech na Clarka Kenta/Supermana a Jamese Bonda (pro tuto roli byl prý příliš mladý), získal v prosinci roku 2005 od časopisu Empire Magazine titul „nejnešťastnější muž v Hollywoodu“.

I přesto jsme ho mohli vidět v několika velmi známých filmech. V HRABĚ MONTE CRISTO si zahrál Alberta Mondegu, v TRISTANOVI A ISOLDĚ pak Melota a v HVĚZDNÉM PRACHU ztělesnil Humphreyho, nápadníka krásné Victorie (Sienna Miller).

V současné době je znám především svou rolí v historickém seriálu TUDOROVCI, kde představuje Charlese Brandona, vévodu ze Suffolku, přítele samotného krále Jindřicha, k jehož nelibosti se ožení s jeho sestrou, princeznou Markétou. V roce 2009 pracuje na filmu WHATEVER WORKS, romantické komedii Woodyho Allena a byl také vybrán pro roli ve fantasy filmu WAR OF THE GODS režiséra Tarsema Singha. Film je zatím převážně ve fázi plánování a Cavill je prvním a zatím jediným hercem, který byl do filmu obsazen.

Bára "Lolita" Fuxová

Herecká filmografie

Filmy

2019 Justice League Part Two
2018 Mission: Impossible 6
2017 Liga spravedlnosti
Sand Castle
2016 Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti
2015 Krycí jméno U.N.C.L.E.
2013 Muž z oceli
2012 S ledovým klidem
2011 Válka Bohů
2009 Krvavý potok
Užívej si, co to jde
2007 Hvězdný prach
Red Riding Hood
2006 Tristan a Isolda
2005 Hellraiser: Pekelný svět
2003 Hrad bude můj
2002 Goodbye, Mr. Chips (TV film)
Hrabě Monte Cristo
Případy inspektora Lynleyho: Vražda podle osnov (TV film)
2001 Laguna

TV seriály

2010 Tudorovci (TV seriál)
Death of a Monarchy (S04E10)
Secrets of the Heart (S04E09)
As It Should Be (S04E08)
další epizody (10)
2009 Tudorovci (TV seriál)
The Undoing of Cromwell (S03E08)
Protestant Anne of Cleves (S03E07)
Search for a New Queen (S03E06)
další epizody (8)
2008 Tudorovci (TV seriál)
Destiny and Fortune (S02E10)
The Act of Treason (S02E09)
Lady in Waiting (S02E08)
další epizody (10)
2007 Tudorovci (TV seriál)
The Death of Wolsey (S01E10)
Look to God First (S01E09)
Truth and Justice (S01E08)
další epizody (10)
2003 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Lesní muž (S07E01)

Dokumentární

2016 Dawn of the Justice League (TV film)
2013 Do extrémů (TV seriál)
2011 Film o filmu: Válka bohů

TV pořady

2015 The EE BAFTA Film Awards 2015 (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace