foto

Zdeňka Žádníková-Volencová

  • nar. 25.10.1974 (41 let)
    Ústí nad Orlicí, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Česká herečka se narodila v Ústí nad Orlicí v roce 1974. Otec Karel Volenc byl vědec a matka Zdeňka pracovala jako učitelka. Zdeňka má dvě sestry. Už od dětství navštěvovala dramatický kroužek na Základní umělecké škole v Hradci Králové. Po absolvování Gymnázia Boženy Němcové studovala na pražské DAMU obor loutkoherectví.

V roce 1996 se stala členkou pražského Dejvického divadla. Pro televizi hrála v několika televizních pohádkách a inscenacích různých žánrů. Objevila se v pohádce O ZLÉ A DOBRÉ VODĚ, TAJEMSTVÍ MOŘSKÉ PANNY, O PYŠNÉM PANOVNÍKOVI nebo ZVONÍCÍ MEČE. Zahrála si i v několika seriálech, její první televizní vystoupení bylo v seriálu LÉKÁRNÍKOVIC HOLKA. Do diváckého povědomí se ale nejvíc zapsala rolí v seriálu RODINNÁ POUTA, později VELMI KŘEHKÉ VZTAHY.

Markéta "Cherish" .

Herecká filmografie

2015 Divnolidi (studentský film)
2011 4teens (TV seriál)
2009 Ať žijí rytíři!
Ať žijí rytíři! (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Panic je nanic
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2001 Deník Anne Frankové (TV film)
May Day (TV film)
Na cestě (studentský film)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
Trapný večer (divadelní záznam)
Zvonící meče (TV film)
1999 Kašpárkovy rolničky (TV film)
1998 O pyšném panovníkovi (TV film)
Revizor (divadelní záznam)
Tajemství mořské panny (TV film)
Zkřížené meče (TV film)
1997 O zlé a dobré vodě (TV film)
1996 Lékárníkových holka (TV seriál)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace