foto

Patrik Pašš

  • nar. 25.9.1948 (68 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patrik Pašš sa narodil 25. septembra 1948 v Bratislave. Je absolventom pražskej FAMU (1978 – 1983), odboru Filmová a televízna strihová skladba. Filmársku prácu okúsil v priebehu svojej kariéry ako tvorca i ako producent. Od roku 1965 do roku 1994 pracoval v bratislavskom štúdiu vtedajšej Československej televízie, najskôr externe ako asistent kamery, zvuku, produkcie a strihu, neskôr ako strihač a vedúci oddelenia strihu.

V roku 1996 založil produkčnú spoločnosť TRIGON PRODUCTION. Okrem toho, že patrí medzi najlepších strihačov na Slovensku i v Čechách, je profesorom Strihovej skladby na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Ako producent realizoval viac než 1 800 diel a získal za ne vyše 200 ocenení v domácom i medzinárodnom audiovizuálnom prostredí. Medzi najvýznamnejšie patria INTERNATIONAL EMMY AWARD, Christopher Award, Český lev.

ITAfilm

Střihačská filmografie

Producentská filmografie

2017 Inspektor Max (TV seriál)
2016 Agáva
2009 Nebe, peklo… zem
2002 Dážď padá na naše duše

Dokumentární

2011 Nickyho rodina

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2011 Nickyho rodina

Režijní filmografie

2008 V poli

Herecká filmografie

Dokumentární

2013 Kvety a korene

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace