foto

Duncan Jones

  • nar. 30.5.1971 (45 let)
    Beckenham, Kent, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Syn slavného muzikanta Davida Bowieho a jeho první maželky Mary Angel Barnett se narodil v Beckenhamu ve Velké Británii. Narození Duncana jeho otce inspirovalo k napsání písně Kooks, která vyšla na albu Hunky Dory. Díky jeho otci se mu také říká Zowie Bowie nebo Joey Bowie.

Vyrůstal v Londýně, Berlíně, ve Švýcarsku a když mu bylo 9 let, jeho rodiče se rozvedli. Jako malý se chtěl stát profesionálním wrestlerem, ale nakonec vystudoval filozofii a poté obor režie na London Film School.

Byl jedním z mnoha kameramanů na otcově koncertu k výročí jeho padesátých narozenin, který se konal na Madison Aquare Garden. Později natáčel ještě dva další otcovy koncerty. V roce 2006 režíroval reklamní kampaň pro módní značku French Connection. Na tuto reklamu bylo podáno 127 stížností, které ale zůstaly nevyslyšeny.

Jeho celovečerním debutem je film MOON, který byl vysílán mimo jiné i ve vesmírném centru NASA v Houstonu, jako část cyklu přednášek. Jones v budoucnu plánuje natočit epilog k tomuto filmu.

Asgy

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

2002 Whistle

Herecká filmografie

TV pořady

2006 Made in Hollywood: Teen Edition (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
Made in Hollywood (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(200)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace